ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επανέρχεται στο προσκήνιο η νήσος Φλέβες-Πληροφορίες για δύο επενδυτές

08:23 - 20 Απρ 2017 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Επανέρχεται στο προσκήνιο η νήσος Φλέβες-Πληροφορίες για δύο επενδυτές
H νήσος Φλέβες που βρίσκεται απέναντι από τον Αστέρα Βουλιαγμένης επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει μπει στο στόχαστρο επενδυτών. Υπάρχουν αναφορές για δύο σοβαρές προτάσεις, που πιθανότατα να πάρουν «σάρκα και οστά» το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πριν από περίπου έναν χρόνο ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε ανοίξει τη σχετική συζήτηση, λέγοντας πως υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για το νησάκι του Σαρωνικού, στο οποίο ασκούνται οι επίλεκτες ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική πρόοδος στην υπόθεση.

 

Ο υπουργός Άμυνας φαίνεται, πάντως, να μην έχει εγκαταλείψει το σχέδιο και είναι αυτός που και πάλι προωθεί τη συγκεκριμένη επένδυση και ψάχνει να βρει μία καλή προσφορά για να υπάρξουν εξελίξεις.

 

Οι πληροφορίες σχετικά με τις προτάσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση για τις Φλέβες αναφέρουν πως είναι πιθανό να οδηγήσουν σε επενδύσεις που θα αγγίξουν ακόμη και τα 2,5 δισ. ευρώ.

 

Μία από τις προτάσεις, που θεωρείται και η πιο δελεαστική προέρχεται, σύμφωνα με πηγές από αραβικά funds και εκτιμάται ότι μπορεί να κυμανθεί από 1,5 έως και 2,5 δισ. ευρώ.

 

Υπάρχει, όμως και δεύτερη πρόταση από ελληνικό όμιλο που προσφέρει περίπου 700 εκατ. ευρώ για να πετύχει το deal.

 

Και οι δύο προτάσεις έχουν ασφαλώς τουριστικό χαρακτήρα και γι` αυτό θα πρέπει να δούμε τι αντίδραση θα υπάρξει και από τη μεριά του Αστέρα.

 

Πάντως, η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει τις διαδικασίες.

 

Το νησί είναι ιδιοκτησία του υπουργείου Άμυνας και έχει περάσει πρόσφατα στη δικαιοδοσία της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων. Θεωρείται ναυτικό οχυρό, ιδιότητα που ασφαλώς θα «ακυρωθεί» με τροποποιητική απόφαση, εφόσον τελεσφορήσει ο σχεδιασμός για την τουριστική του ανάπτυξη.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.