ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Εμπόδια στις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα

11:33 - 05 Αυγ 2017 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Reuters: Εμπόδια στις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Δημοσίευμα του Reuters επισημαίνει τα εμπόδια που συναντούν οι τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το Reuters υπογραμμίζει πως αν και οι ελληνικές κυβερνήσεις λένε διαρκώς πως επιθυμούν επενδύσεις, οι αριθμοί δεν τις επιβεβαιώνουν.

Πριν από επτά χρόνια η χώρα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με σκοπό να αντλήσει 50 δισ. ευρώ. Έως σήμερα έχει συγκεντρώσει μόλις 4,4 δισ. ευρώ, αναφέρει το πρακτορείο και οι επικριτές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η υπερβολική γραφειοκρατεία είναι ένας σημαντικός λόγος για αυτή την πολύ χαμηλή επίδοση.

Όπως σημειώνει το Reuters, από την πλευρά τους οι απογοητευμένοι επενδυτές αναφέρουν ότι η Ελλάδα δαγκώνει το χέρι που την ταΐζει, ωστόσο πολλοί Έλληνες νιώθουν υποχρεωμένοι να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά τους και ορισμένες από τις πιο όμορφες ακτές της Ευρώπης από την υπερβολική ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων, ανεξάρτητα από το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να συγκεντρωθούν χρήματα.

Ως ενδεικτικά παραδείγματα το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, αναφέρει την επένδυση της Lamda στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η Lamda πέρασε τρεις μήνες πέρυσι προσπαθώντας να πείσει τις αρχές ότι ο διάδρομος του αεροδρομίου που χρησιμοποιήθηκε για 60 χρόνια δεν ήταν μνημείο. Σχεδιάζει επίσης να εγκαταστήσει ένα πάρκο που καλύπτει το ένα τρίτο περίπου του χώρου, αλλά το έργο εξακολουθεί να «βαλτώνει». Από το 2011, η ιδιωτικοποίηση γενικά έχει σημειώσει αργή πρόοδο υπό διάφορες κεντροαριστερές, κεντροδεξιές και τεχνοκρατικές κυβερνήσεις.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστειλε διφορούμενα μηνύματα για το Ελληνικόσε δηλώσεις του στο Reuters ο υφυπουργός Οικονομίας αναφέρει ότι το έργο αποτελεί προτεραιότητα. Η Lamda παρουσίασε ένα λεπτομερές σχέδιο για το Ελληνικό τον περασμένο μήνα, ξεκινώντας από μια δημόσια διαβούλευση και άλλες ενέργειες που υποτίθεται ότι θα ολοκληρωθούν με το διάταγμα.

«Η πρόοδος είναι ζωτικής σημασίας για την ενθάρρυνση περισσότερων επενδυτών να συμμετάσχουν στο έργο του καθώς και σε άλλα αντίστοιχα», συνοψίζει ο κ. Αθανασίου, καταλήγοντας με νόημα πως «κάθε μέρα υπάρχει καθυστέρηση, η χώρα δεν έχει την ευκαιρία να γίνει όχι μόνο τουριστικό αξιοθέατο, αλλά και επενδυτικό και πολιτιστικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.