ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνηση Δημοσίου και Πειραιώς για την έλευση επενδυτών στο Σκαραμαγκά Κύριο

13:18 - 13 Οκτ 2017 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Κίνηση Δημοσίου και Πειραιώς για την έλευση επενδυτών στο Σκαραμαγκά
Αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο από κοινού με την Τράπεζα Πειραιώς για την ένταξη σε καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ουσιαστικά αυτό είναι το πρώτο βήμα ώστε να γίνει ο διαχωρισμός των ναυπηγείων σε εμπορικό και στρατιωτικό σκέλος και στην συνεχεία να βρεθούν επενδυτές.

Οι δύο πλευρές που ζητούν να μπει ειδικός διαχειριστής, με αυτή τη διαδικασία επιδιώκουν την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των ναυπηγείων μέσω της διαδικασίας πλειστηριασμού με στόχο την ικανοποίηση των απαιτήσεων τους.

Πιο συγκριμένα με την αίτηση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο ζητά να ικανοποιηθεί για  το σύνολο των κρατικών ενισχύσεων που έχουν δοθεί προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ποσό το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 665 εκατ. ευρώ ενώ η Τράπεζα Πειραιώς για οφειλές συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα όμως  η εταιρεία  έχει σημαντικές οφειλές και προς τρίτους και προς τους εργαζόμενους. Μάλιστα προς τους εργαζόμενους το ύψος των οφειλών ξεπερνά τα 176 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στην αίτηση που κατατέθηκε με σκοπό την ένταξη της επιχείρησης στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.