ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 29 Ιανουαρίου αποφασίζει το ΣτΕ για το Ελληνικό Κύριο

18:52 - 10 Ιαν 2018 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στις 29 Ιανουαρίου αποφασίζει το ΣτΕ για το Ελληνικό
Η 29η Ιανουαρίου είναι η κρίσιμη μέρα για την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς είναι η μέρα που θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια Συμβουλίου της Επικρατείας η νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εξετάσει τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα του επίμαχου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όπως συνηθίζεται θα παραστεί εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του υπουργείου Περιβάλλοντος, για να παρέχει εξηγήσεις επί του περιεχομένου του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος.

Υπενθυμίζεται, ότι το σχέδιο ΠΔ, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι έξι κτίρια-τοπόσημα θα έχουν ύψος έως τα 200 μέτρα, ενώ τα λοιπά ψηλά κτίρια που προβλέπονται κατ' εξαίρεση δεν θα ξεπερνούν τα 50 μέτρα. Επίσης, προβλέπει ότι το ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά, το οποίο αποτελεί τμήμα του ομώνυμου οριοθετημένου αρχαιολογικού χώρου, συμπεριλαμβανομένου του μεταβυζαντινού ναού των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, διαμορφώνεται σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, ύστερα από ειδική μελέτη διαμόρφωσης και ανάδειξης των αρχαιοτήτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.