ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικό: Ξεπεράστηκε ένα ακόμη εμπόδιο-Κρίθηκαν μη διατηρητέα τα κτίρια

18:55 - 25 Ιαν 2018 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ελληνικό: Ξεπεράστηκε ένα ακόμη εμπόδιο-Κρίθηκαν μη διατηρητέα τα κτίρια
Ένα από τα εμπόδια που υπάρχουν για την επένδυση του Ελληνικού ξεπεράστηκε την Πέμπτη με το ΣτΕ να αποφασίζει ότι τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου δεν είναι διατηρητέα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε συγκεκριμένα προσφυγή δέκα κατοίκων των Δήμων Αθηνών, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Γλυφάδας και Ηλιούπολης, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η από 14.12.2016 απόφαση της υπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού, για το «μη χαρακτηρισμό  ως μνημείων», κτηρίων και τεχνικών εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι τα κτίρια αυτά είναι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας και ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση ήταν πλημμελής και εσφαλμένη, ενώ τόνιζαν τη σπουδαιότητα των συγκεκριμένων κτηρίων στη συλλογική κοινωνική μνήμη τόσο για τους χρήστες του παλιού αεροδρομίου όσο και για τις μαθήτριες του Κολεγίου.

Το Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Χρήστο Παπανικολάου με την υπ΄ αριθμ. 149/2018 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.