ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάιατ: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις από τις ΗΠΑ

21:30 - 02 Φεβ 2018 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Πάιατ: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις από τις ΗΠΑ
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Αμερικανών επενδυτών βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ.

Αναλυτικότερα μιλώντας στην εκδήλωση κοπής πίτας του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, ο κ. Πάιατ χαρακτηριστικά είπε ότι το 2018 θα είναι χρονιά πλήρους ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ιστορική για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ ως τιμώμενη χώρα.

Στη συνέχεια ο κ. Πάιατ έδωσε έμφαση στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, λέγοντας πως φέτος έχει κάθε λόγο να περιμένει περισσότερες. Χαρτογραφώντας το πεδίο ενδιαφέροντος Αμερικανών επενδυτών για την Ελλάδα, αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στην πολιτική αεροπορία και στα ναυπηγεία, τονίζοντας πως «μεγάλοι Αμερικανοί επενδυτές αναζητούν τρόπους να συνεργαστούν με ελληνικές εταιρείες και να επωφεληθούν από την αξία που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα».

Ενδεικτικά δήλωσε ότι «έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια μεγάλες επενδύσεις από τις επενδυτικές εταιρείες Calamos, Morgan Stanley and Avis και ευελπιστούμε να δούμε την επένδυση της ONEX στα Ναυπηγεία Νεώριο και την αμερικανική συμμετοχή στο έργο του Ελληνικού, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και πολλές άλλες φετινές συμφωνίες».

«Οι ξένοι επενδυτές, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ, αναζητούν σιγουριά και συνέχιση στην πρόοδο που έχουμε δει σε πολλά βασικά έργα ιδιωτικοποίησης, σταθερότητα στο φορολογικό και θεσμικό καθεστώς. Όλα αυτά θα μπορούσαν όλα να βοηθήσουν στην προσέλκυση νέων ξένων κεφαλαίων σε μια στιγμή που η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ.

Τέλος, ο Αμερικανός πρέσβης έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία που έχει για τις ΗΠΑ το γεγονός ότι είναι τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας πως «περιμένουμε 300.000 επισκέπτες από όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας υψηλού επιπέδου αντιπροσωπείας των ΗΠΑ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.