ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κι άλλη προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επένδυσης στο Ελληνικό!

17:12 - 30 Απρ 2018 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Κι άλλη προσφυγή στο ΣτΕ κατά της επένδυσης στο Ελληνικό!
Και δεύτερη αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό, κατατάθηκε μέσα σε λίγα 24ωρα στο ΣτΕ.

Μετά την προσφυγή 507 κατοίκων και τεσσάρων σωματείων, ήρθε και νέα προσφυγή, αυτή τη φορά από δυο οικολογικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα το «Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων» και η «Οικολογική Συνεργασία», ζητούν από το ΣτΕ να ακυρωθεί το επίμαχο Π.Δ. ως αντισυνταγματικό και παράνομο, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τη δασική έκταση των 243 στρεμμάτων.

Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους, οι δικαστές στην πολυσέλιδη γνωμοδότηση  (29/2018) των 111 σελίδων τον περασμένο Φεβρουάριο, με την οποία το ΠΔ κρίθηκε συνταγματικό, πλανήθηκαν ως προς την κρίση τους στο δασικό τμήμα της έκτασης. Και αυτό γιατί, όπως λένε οι οικολογικές οργανώσεις, η σχετική μελέτη προβλέπει τη διατήρηση ή τη μεταφύτευση τμήματος της δασικής έκτασης, ενώ χαρακτηρίζει την επίμαχη δασική έκταση ως «τεχνητή δασική φυτεία».

Σημειώνουν λοιπον πως "αυτή η πλάνη περί των πραγμάτων, μαζί με  την έλλειψη της πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, προσκρούει τόσο στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει το περιβάλλον στην έννοια του οποίου περιλαμβάνονται και οι δασικές εκτάσεις, όσο και στο δασικό νόμο 998/1979".

Τέλος, αναφέρουν ότι  το εν λόγω Π.Δ. πάσχει από νόμιμη αιτιολογία σε σχέση με το θεωρημένο αλλά παρανόμως μη αναρτηθέντα δασικό χάρτη της επίμαχης περιοχής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.