ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Εκσυγχρονισμός του πλαισίου για τις στρατηγικές επενδύσεις

18:19 - 07 Μαϊ 2018 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Χαρίτσης: Εκσυγχρονισμός του πλαισίου για τις στρατηγικές επενδύσεις
Nομοθετική ρύθμιση για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για τις στρατηγικές επενδύσεις προανήγγειλε μιλώντας στο digital forum 2018 του ΣΕΠΕ ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Επιπλέον ο  Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των επενδύσεων για την αντιμετώπιση της τεχνολογικής υστέρησης των επιχειρήσεων. «Για να μη γίνει η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση μια λέξη του συρμού προχωράμε σε παρεμβάσεις στον τομέα των χρηματοδοτήσεων και του νομοθετικού πλαισίου» τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Όπως είπε ο ίδιος υπάρχει αναδιάρθρωση των επενδύσεων υπέρ του παραγωγικού σκέλους αλλά το οριστικό ξεπέρασμα της κρίσης απαιτεί την περαιτέρω ένταση αυτής της τάσης με μέρος των επενδύσεων να κατευθύνεται στην έρευνα και την καινοτομία

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι στις 25/5 ξεκινούν δυο ΜΕΑ προγράμματα για την προώθηση της ψηφιακής οικονομίας σε επίπεδο επιχειρήσεων και της καινοτομίας ύψους 200 εκατ. ευρώ. Θα αφορούν όπως είπε συνέργειες και δικτυώσεις μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων ενώ το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά στην ενσωμάτωση καινοτομικών διαδικασιών στην παραγωγή.

Παράλληλα, είπε, προχωρούν κι άλλες δράσεις όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση του EquiFund.

«Η ψηφιακή επανάσταση δεν αφορά μόνο τις νέες επιχειρήσει που ούτως ή άλλως ενσωματώνουν τα νέα δεδομένα», όπως είπε, «αλλά αφορά και την προσαρμογή των παραδοσιακών κλάδων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυτών των κλάδων.»

Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω του ΕΣΠΑ, όπως είπε, ξεκινούν στις 25 Μαΐου δυο νέες δράσεις: «ψηφιακά βήματα» για πολύ μικρές επιχειρήσεις και τα «ψηφιακά άλματα» για μικρομεσαίες που θα πρέπει να αναβαθμίσουν την ψηφιακή τους παρουσία με πρόβλεψη και για κάλυψη μισθολογικού κόστους για εργαζόμενους που θα βοηθήσουν σε αυτό. 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.