ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαντήσεις ΤΑΙΠΕΔ στην κριτική Σπίρτζη: Έχουμε κάνει ρεκόρ

15:31 - 17 Μαϊ 2018 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Απαντήσεις ΤΑΙΠΕΔ στην κριτική Σπίρτζη: Έχουμε κάνει ρεκόρ
Απαντήσεις στην έντονη κριτική που άσκησε στο ΤΑΙΠΕΔ ο Χρήστος Σπίρτζης, δίνει με δηλώσεις του ο Αριστείδης Ξενόφος. Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει πως το α` τετράμηνο του 2018 η επίδοση του Ταμείου έπιασε επίπεδα ρεκόρ, ενώ παράλληλα δικαιολόγησε τις καθυστερήσεις στην Εγνατία, στον διαγωνισμό που τρέχει το υπουργείο Συγκοινωνιών για το σύστημα των διοδίων.

«Η επίδοση του Ταμείου το πρώτο τετράμηνο είναι σε επίπεδα ρεκόρ από συστάσεώς του», σημειώνει  ο κ. Ξενόφος στον απόηχο των δηλώσεων Σπίρτζη που κατηγόρησε το ΤΑΙΠΕΔ για σημαντικές καθυστερήσεις. "Τα έσοδα έφτασαν λογιστικά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ", σημείωσε για να προσθέσει πως ενδεχομένως ο υπουργός να αναφερόταν σε μία δυστοκία του Ταμείου στο παρελθόν. "Οι επιδόσεις μας νομίζω ότι αναγνωρίζονται και υπάρχει ικανοποίηση και στην κυβέρνηση και την αγορά", συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ για το επόμενο διάστημα, ο κ. Ξενόφος ανέφερε πως οι διαγωνισμοί για τη ΔΕΗ και τις εταιρείες ύδατος θα πραγματοποιηθούν στο β` εξάμηνο του έτους, ενώ στο ίδιο διάστημα εκτιμάται πως είναι εφικτό να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό.

Σε σχέση με την Εγνατία, που η κυβέρνηση "γκρινιάζει" για τις καθυστερήσεις, ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει πως «επιδίωξη είναι να καταφέρουμε να βάλουμε στη σύμβαση δέσμευση που να επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Επίσης, έχουμε προτείνει να αναβαθμιστεί ένα κομμάτι της Εγνατίας (Χαλάστρα-Εύζωνοι) και αυτό να μπει στη σύμβαση ως δέσμευση του παραχωρησιούχου να κατασκευαστεί κατά προτεραιότητα».
Σε ό,τι αφορά τα διόδια σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή τρέχει παράλληλα ο διαγωνισμός για την Εγνατία και αυτός για τα αναλογικά διόδια από το υπ. Συγκοινωνιών και αυτό δημιούργησε μια δυσκολία όσον αφορά τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.
Για τα λιμάνια είπε ότι στηρίζουμε την παραχώρηση επιμέρους δραστηριοτήτων, όχι την πώληση λιμένων. Σε προτεραιότητα είναι τέσσερα: Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:56 - 18 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.