ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί "πέφτει" η μετοχή της FOLLI-FOLLIE

13:06 - 11 Δεκ 2015 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Γιατί "πέφτει" η μετοχή της FOLLI-FOLLIE
Πιέσεις που προσεγγίζουν σε ποσοστό το 7% δέχεται η μετοχή της FOLLI-FOLLIE, σε επίπεδα κάτω των 15 ευρώ. Βέβαια, οι συναλλαγές δεν είναι υψηλές, κάπου στα 50 χιλ. τεμάχια, αλλά δεν είναι και αμελητέες.

Όπως τονίζουν άνθρωποι της αγοράς, ενδεχομένως η πτώση, πέρα από τυχόν αναδιαρθρώσεις, να συνδέεται με τα δημοσιεύματα που μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κινεζικός κολοσσός Fosun, μέτοχος (13,85%) και εταίρος της FOLLI-FOLLIE.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η διαπραγμάτευση της Fosun International στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έχει ανασταλεί, εξαιτίας δημοσιεύματος του περιοδικού Caixin ότι ο πρόεδρος Guo Guangchang, έχει εξαφανιστεί και ότι τα στελέχη της εταιρείας δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του από το μεσημέρι της Πέμπτης. Η είδηση αυτή προκάλεσε ανησυχία λόγω του ότι τους τελευταίους μήνες έχει καταγραφεί "κύμα” εξαφανίσεων Κινέζων επιχειρηματιών, κάτι που σχετίζεται με την επιβολή αυστηρότερων κανόνων εποπτείας από τις κινεζικές αρχές.

Η Fosun πάντως πέραν της FOLLI-FOLLIE, συμμετέχει στο γκρουπ που έχει αναλάβει την αξιοποίηση του Ελληνικού με τη Lamda Development και αραβικά συμφέροντα, ενώ ακούγονταν και ως πιθανός μνηστήρας για το αεροδρόμιο στο Καστέλι ή σε τουριστικά projects κ.λπ.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:10 - 11 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.