ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τη Folli Follie

08:18 - 30 Ιουλ 2018 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τη Folli Follie
Ζυγώνει η ώρα που θα υπάρξουν οι πρώτες… ποινές στην υπόθεση της Folli Follie, καθώς έως τις δέκα Αυγούστου και πάντως πριν την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι «καμπάνες» από την πλευρά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, θα επιβληθούν τα μεγαλύτερα πρόστιμα της ιστορίας της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, ενώ και οι διοικητικές κυρώσεις θα είναι πολύ αυστηρές.

Τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις θα «αγγίξουν» πάνω από δέκα φυσικά πρόσωπα, στη διοίκηση της Folli Follie αλλά και πέριξ αυτής, θα «πιάνει» δηλαδή στελέχη που ήταν κοντά και είχαν γνώση και συμμετοχή στις διαδικασίες.

Οριστική απόφαση για το μέγεθος των προστίμων δεν έχει παρθεί, εντούτοις θα είναι εξαιρετικά μεγάλα, συμβατά με το γεγονός ότι η υπόθεση της Folli Follie αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ελληνικής αγοράς, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία.

Τα πρόστιμα στη διοίκηση Folli Follie θα είναι για χειραγώγηση και κατάχρηση της αγοράς, ενώ θυμίζουμε πως πρόσφατα η εταιρεία ορκωτών λογιστών Ecovis απέσυρε τον ισολογισμό του 2017, ακυρώνοντας ουσιαστικά σχεδόν ολοκληρωτικά την... οικονομική υπόσταση του ομίλου, τουλάχιστον όπως παρουσιαζόταν έως τώρα.

Πέραν αυτών, γενικότερα σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Folli Follie, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις σε πολλά επίπεδα. Πέρα από τις πιέσεις που ασκούν οι... θεσμοί, εποπτικές αρχές, δικαιοσύνη κ.λπ., η πίεση αυξάνεται τόσο από την πλευρά των ομολογιούχων, όσο και από την πλευρά των προηθευτών.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:09 - 30 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.