ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί «χτύπησαν» την Κορρές οι ξένοι

08:59 - 28 Δεκ 2017 | ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
Γιατί «χτύπησαν» την Κορρές οι ξένοι
Μια τεράστια βιομηχανία πολλών δισ. ευρώ παγκόσμια είναι ο ευρύτερος κλάδος προσωπικής φροντίδας, αισθητικής ιατρικής, περιποίησης και φυσικών καλλυντικών.

Οι προοπτικές σ’ αυτόν τον τομέα είναι τεράστιες. Ο ευρύτερος τομέας της υγείας και της ατομικής περιποίησης αναπτύσσεται ραγδαία, πάντα προς την πλευρά των φυσικών προϊόντων, με πρώτες ύλες προερχόμενες από τη μητέρα φύση.

Δεδομένου ότι η εταιρεία Κορρές, έχοντας εξαιρετικό know how πάνω στα φυσικά καλλυντικά και στην… αποκωδικοποίηση του DNA της ελληνικής βιοποικιλότητας δημιουργώντας έτοιμα, εμπορεύσιμα προϊόντα, ήταν επόμενο να προξενήσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.

Αυτό που είδαν οι ξένοι επενδυτές είναι οι τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης που έχει η ελληνική «βιομηχανία» φυσικών παρασκευασμάτων, με πρώτη ύλη τη μοναδική εγχώρια βιοποικιλότητα.

Στόχος είναι τα επενδυτικά κεφάλαια να αποτελέσουν το μέσο για την περαιτέρω επέκταση των πετυχημένων «συνταγών» της Κορρές, σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα.

Η Κορρές θα συνεχίσει ως έχει, με τον κ. Γ. Κορρέ στο management, ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στη συμφωνία με την κινεζική Profex, η οποία θα αναλάβει την διανομή των προϊόντων της Κορρές στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου.

Η εταιρεία Profex δραστηριοποιείται στον τομέα φαρμακευτικών, δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων στην αγορά της Κίνας, με ομάδα που αριθμεί άνω των 500 υπαλλήλων. Ιδρύθηκε το 2001 ενώ διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εδραιωμένων brands στην κινεζική αγορά, στους τομείς εξειδίκευσής της (φαρμακευτικά, καλλυντικά και προϊόντα αισθητικής ιατρικής).

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία Κορρές εισήλθε στο ελληνικό χρηματιστήριο τον Απρίλιο του 2007 και είναι από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποίησαν σωστά τα κεφάλαια που άντλησαν, έχοντας μεγαλώσει σημαντικά αυτή τη δεκαετία.

Χθες η μετοχή έκλεισε στα 4,91 ευρώ που είναι νέα υψηλά τελευταίων ετών, ενώ η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται στα 66,7 εκατ. ευρώ. Ξεκίνησε το 2017 από τα 3,67 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:20 - 28 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.