ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχυμένη η ανταγωνιστική θέση του ΟΤΕ, εκτιμά η Morgan Stanley

14:58 - 31 Οκτ 2014 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Ενισχυμένη η ανταγωνιστική θέση του ΟΤΕ, εκτιμά η Morgan Stanley
Βελτιωμένη ανταγωνιστική θέση για τον ΟΤΕ αναμένει η Morgan Stanley, όπως αναφέρει σε χθεσινή εκθεσή της, δίνοντας τιμή-στόχο 13 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού με σύσταση "overweight".

Η βελτίωση στον κύκλο εργασιών του ΟΤΕ (αν και αναμένεται να συνεχίσει να εμφανίζει αρνητικό πρόσημο) προβλέπεται, σύμφωνα με την έκθεση, λόγω της απόκτησης του δικαιώματος χρήσης ισχυρότερου φάσματος και της εξασφάλισης της μετάδοσης αγώνων της UEFA από το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

 

Ωστόσο, ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι το τρίτο τρίμηνο ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να πιέζεται από τις μεγάλες περικοπές στα τέλη τερματισμού της κινητής τηλεφωνίας (MTR) στη Ρουμανία, ωστόσο θα υπάρξει ήπια βελτίωση -σε τριμηνιαία βάση- στην εγχώρια αγορά και περαιτέρω μείωση του καθαρού χρέους. Τα EBITDA εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθούν από το 2015.

 

Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών του ΟΤΕ ΟΤΕ -0,33% θα διαμορφωθεί το γ' τρίμηνο στα 996 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 4,2% σε ετήσια βάση, και τα καθαρά EBITDA στα 370 εκατ., μειωμένα 2,5% σε ετήσια βάση.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:04 - 31 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.