ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναδίπλωση ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τη δυσφορία Παππά

14:14 - 27 Απρ 2018 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Αναδίπλωση ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τη δυσφορία Παππά
Το ΣτΕ... ανέβαλε την αναβολή της προγραμματισμένης για την Παρασκευή συζήτηση επί των αιτήσεων που είχαν καταθέσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για την χορήγηση των 7 αδειών, αλλά και για την τιμή εκκίνησης (35 εκατομμύρια ευρώ) για την απόκτηση της κάθε τηλεοπτικής άδειας.

Ενώ αρχικά είχε αποφασίσει να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης, τελικώς ανακοίνωσε πως η υπόθεση θα εκδικαστεί κανονικά στις 4 Μαΐου: "Ενόψει των διαβιβασθέντων από τη διοίκηση στοιχείων και στη συνέχεια της αρχικώς χορηγηθείσης αναβολής, καθώς επίσης ότι είναι άδηλος ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδειοδότησης με την έκδοση σχετικών πράξεων του Ε.Σ.Ρ., εκρίθη ότι οι υποθέσεις μπορούν, τελικά, να εισαχθούν προς συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ".

Υπενθυμίζεται ότι οι σταθμοί ANT1, ALPHA, SKAI, STAR και MEGA ζητούν να ακυρωθεί η υπ’ αριθμόν 1/2017 προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού υποστηρίζοντας ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι υπουργικές αποφάσεις αντιτίθενται στο σύνταγμα και στην ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου. 

Τη Δευτέρα αναμένεται να δοθεί νεότερη ημερομηνία.

Δυσφορία Παππά

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του: «Η ιστορία αυτή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό και δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η νέα αναβολή», σχολίασε ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

«Οφείλει ο καθένας να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «οι διαρκείς αναβολές προκαλούν τη λογική, δεν μπορεί να αναβληθεί στο διηνεκές η απόφαση» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αναμένει ποια ημερομηνία θα θέσει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συζήτηση των προσφυγών.

«Οι πολίτες κρίνουν και καταλαβαίνουν και δυστυχώς κάποιοι δεν κάνουν όσα θα έπρεπε να κάνουν για να προστατέψουν την αξιοπιστία του δικαστηρίου», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:18 - 27 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.