ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο πρόγραμμα για εθελούσια έξοδο ετοιμάζει ο ΟΤΕ

22:15 - 11 Μαϊ 2015 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Νέο πρόγραμμα για εθελούσια έξοδο ετοιμάζει ο ΟΤΕ
Ζήτημα χρόνου είναι, όπως όλα δείχνουν, η ανακοίνωση του νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου που προωθεί η διοίκηση του ΟΤΕ με στόχο την αποχώρηση ακόμα 1.000 περίπου εργαζομένων.

Κατά πληροφορίες, η Διοίκηση, φαίνεται πως επιλέγει ένα νέο πρόγραμμα που θα έχει πολλές ομοιότητες με την τελευταία εθελούσια, στα τέλη του 2013, μέσω της οποίας είχαν αποχωρήσει 1.817 εργαζόμενοι, με συνολικό κόστος περί τα 251 εκατ. ευρώ.

Το προηγούμενο μοντέλο που κρίθηκε ικανοποιητικό, προέβλεπε καταβολή όλων των ασφαλιστικών εισφορών προκαταβολικά στα ταμεία και τους ίδιους τους εργαζόμενους, τον μισθό τους (σε ποσοστό 80% - 85%) μέχρι να συμπληρώσουν ηλικία συνταξιοδότησης, καθώς και πρόσθετα οικονομικά κίνητρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΤΕ επιδιώκει στη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα και περίπου 350 εργαζομένων που είχαν μεν τη δυνατότητα αποχώρησης με την τελευταία εθελουσία και δεν το έκαναν. Επιπλέον, εξετάζονται και κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων από την Cosmote, χωρίς να είναι γνωστές οι προϋποθέσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.