ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξελίξεις στις θυγατρικές του ΟΤΕ στη Ρουμανία;

11:57 - 09 Φεβ 2017 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Εξελίξεις στις θυγατρικές του ΟΤΕ στη Ρουμανία;
Επανέρχονται εσχάτως τα σενάρια για πώληση των δύο θυγατρικών του ΟΤΕ στη Ρουμανία, στον τομέα της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς τέτοια φημολογία κυκλοφορεί στον τοπικό Τύπο. Σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια, η Deutsche Telekom, που ελέγχει τον ΟΤΕ, σχεδιάζει να πωλήσει τις θυγατρικές στη Ρουμανία μέσω δύο διαφορετικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, για τη δραστηριότητα της εταιρείας στη σταθερή τηλεφωνία ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από τη γαλλική πολυεθνική Orange και για τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας από την ρουμανική RCS&RDS.

 

H Orange Romania είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παίκτης στη ρουμανική αγορά, διαθέτει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας αλλά όχι σταθερής. 

 

Αντίστοιχα, η RCS&RDS που ελέγχεται από τον Ρουμάνο επιχειρηματία Zoltan Teszari είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών ευρυζωνικού ίντερνετ και συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα.

 

Σημειώνεται πως το 54% της ρουμανικής εταιρείας κατέχει σήμερα ο ΟΤΕ (που με τη σειρά του ανήκει στην Deutsche Telekom), έχοντας αποκτήσει το 1997 αρχικά το 36% και στη συνέχεια επιπλέον 18% του μετοχικού κεφαλαίου. Το υπόλοιπο 46% ελέγχεται από το ρουμανικό κράτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.