ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Τα κέρδη, το μέρισμα και το… discount στο ταμπλό

12:39 - 03 Μαρ 2017 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΟΤΕ: Τα κέρδη, το μέρισμα και το… discount στο ταμπλό
Κέρδη 80,5 εκατ. ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο του 2016 αλλά και προτεινόμενο μέρισμα 0,16 ευρώ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΟΤΕ, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, και στο ταμπλό η μετοχή κινήθηκε ανοδικά φτάνοντας μέσα στη συνεδρίαση έως το +2,5% (προς τα 8,7 ευρώ), με αυξημένο τζίρο, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά παρακολουθεί στενά τον Οργανισμό και τον τίτλο του, αν και γενικότερα το κλίμα στο Χ.Α. ήταν σχετικά υποτονικό.

 Πάντως, οι traders επισημαίνουν και κάτι ακόμα. Παρά την προχτεσινή αντίδραση η μετοχή ακόμα «μετρά» απώλειες από την αρχή του έτους και βρίσκεται σε… discount έναντι του Γενικού Δείκτη που είναι μερικούς πόντους υψηλότερα σε σχέση με τα ποσοστά που είχε στο τέλος του 2016.

 

Αυτό δεν σημαίνει κάτι απαραίτητα είτε για την κίνηση του τίτλου του ΟΤΕ είτε για την πορεία του Γ.Δ., ωστόσο οι αναλυτές συνηθίζουν να τσεκάρουν τέτοιες… «λεπτομέρειες» στο ταμπλό.

 

Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ σχολίασε άμεσα η JP Morgan σε έκθεσή της στην οποία διατήρησε τη σύσταση overweight και την τιμή-στόχο στα 10 ευρώ για τη μετοχή. Ο οίκος επισημαίνει ότι τα έσοδα δ' τριμήνου του Οργανισμού, στα 1,027 δισ. ευρώ, υπερβαίνουν τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις κατά 2,7%.  Επίσης, τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA, στα 344 εκατ. ευρώ, υπερέβησαν κατά 0,6% τις εκτιμήσεις, αναφέρει η JP Morgan. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.