ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις €2 δισ. έως το 2022 από τον όμιλο ΟΤΕ

08:00 - 13 Ιουν 2018 | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Επενδύσεις €2 δισ. έως το 2022 από τον όμιλο ΟΤΕ
Στο τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο όμιλος συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και στην καταλυτική σημασία των δραστηριοτήτων του ΟΤΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της 66ης τακτικής γενικής συνέλευσης, ο κ. Τσαμάζ τόνισε πως «το 2017, επενδύσαμε περίπου 600 εκατ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα και περίπου 800 εκατ. σε ολόκληρο τον Όμιλο ΟΤΕ, δημιουργώντας υπερσύγχρονα δίκτυα για να καλύψουμε τις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής».

Επίσης σημείωσε πως έως το 2022 ο όμιλος ΟΤΕ θα επενδύσει έως 2 δισ. ευρώ σε δίκτυα οπτικών ινών και νέες τεχνολογίες, καλύπτοντας περισσότερες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, διασφαλίζοντας παράλληλα το μέλλον του Ομίλου στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αυτό κλάδο. Επισήμανε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι στρατηγική προτεραιότητα του ομίλου, όπου μέσω της καινοτομίας, στοχεύει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Κάνοντας αναφορά σε μελέτη του ΙΟΒΕ ο επικεφαλής του ΟΤΕ αναφέρθηκε στην καταλυτική προσφορά του ομίλου στην ελληνική οικονομία τονίζοντας πως η συνολική συμβολή της δραστηριότητας του ΟΤΕ στο ελληνικό ΑΕΠ φτάνει τα 5,7 δισ. ευρώ ετησίως, δηλαδή το 3,2% του ΑΕΠ!

Παράλληλα, στο θέμα της απασχόλησης η συνολική συνεισφορά της δραστηριότητας του Ομίλου φτάνει τις 75 χιλ. άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και αντιστοιχεί σε πάνω από το 1,9% της απασχόλησης στην Ελλάδα. Σ’ ό,τι αφορά τα δημόσια έσοδα, η συνολική επίδραση του Ομίλου υπερβαίνει τα 1,6 δισ. ευρώ ή 2,6% των συνολικών εσόδων του Δημοσίου από φόρους και εισφορές.

Αναφορικά με την πολιτική των αμοιβών, ο κ. Τσαμάζ υπενθύμισε τη νέα πολιτική που η διοίκηση του ΟΤΕ είχε παρουσιάσει από την αρχή του 2018, σύμφωνα με την οποία το 100% των εκτιμώμενων ελεύθερων ταμειακών ροών θα γυρνούν στους μετόχους. Τα δύο τρίτα με τη μορφή μερίσματος και το ένα τρίτο υπό μορφή επαναγοράς μετοχών.

Τόνισε πως το μέρισμα των 35 λεπτών ανά μετοχή για το 2017 είναι υπερδιπλάσιο του περσινού μερίσματος και αντικατοπτρίζει αυτή τη νέα πολιτική αμοιβών.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:43 - 13 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.