ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα: "Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας"

11:20 - 15 Σεπ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Ημερίδα: "Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας"
Η Ελληνική Εταιρεία Logistics και το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, με την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ενώνουν τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν την ημερίδα "Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας" στο Αμφιθέατρο του ΥΠΟΜΕΔΙ, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο εγχείρημα όπου εκπρόσωποι της κυβέρνησης, θεσμικοί φορείς και στελέχη της αγοράς θα συναντηθούν στο πλαίσιο μιας ανοιχτής διοργάνωσης και θα συζητήσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, όπως αναφέρει η Ελληνική Εταιρεία Logistics στην ανακοίνωσή της.

 

Τέσσερις ενότητες συνθέτουν τη συγκεκριμένη ημερίδα:

 

α) City logistics και Αστικά Κέντρα Ενοποίησης Εμπορευμάτων (ΑΚΕΕ) - Η διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας εντός του αστικού ιστού και η ποιοτική αναβάθμισή της με επίκεντρο την αειφορία, ξεκινούν το πρόγραμμα της διοργάνωσης. Στη συγκεκριμένη ενότητα, αναμένεται να δοθεί έμφαση στην πολιτική στρατηγική, στο ρόλο των επιχειρήσεων και στα δεδομένα που πρέπει να πληρούν όσες εμπλακούν, καθώς και στις ευκαιρίες χρηματοδότησης προκειμένου να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη των αστικών εμπορευματικών μεταφορών.

 

β)Logistics Clusters – Είναι γνωστό ότι η ενίσχυση των εξαγωγών με ανταγωνιστικότερες τιμές και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους συνεπάγεται συνέργειες μεταξύ των μεταφορικών εταιρειών προκειμένου να υπάρξει συγκέντρωση μεγαλύτερων όγκων διακίνησης. Πόσο εφικτό είναι αυτό με βάση την ελληνική πραγματικότητα; Μπορούν να υπάρξουν clusters ώστε να επιτευχθούν κοινοί στόχοι ανάπτυξης; Σ’ αυτήν την ενότητα θα διερευνηθούν τα κίνητρα υλοποίησης των logistics clusters, πάντα με την αρωγή της σύγχρονης τεχνολογίας και των "e-logistics".

 

γ) Agrοlogistics - Η 3η θεματική ενότητα δίνει έμφαση στην αναδιοργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας του αγροτικού κλάδου (agro logistics re-engineering), το ρόλο που μπορεί να παίξει στην εξαγωγική δύναμη της χώρας μέσα από μια διαφορετική προσέγγιση, η σημαντικότητα δημιουργίας Agro Logistics Centers, όπου  μπορούν τα αγροτικά προϊόντα να συγκεντρώνονται, να ελέγχονται, να διαλέγονται, να πιστοποιούνται, να επεξεργάζονται, να αποθηκεύονται, να συσκευάζονται, και να διανέμονται για τελική κατανάλωση ή περαιτέρω επεξεργασία. Ακόμα, πόσο καταλυτικός είναι ο ρόλος των γεωργικών συμβούλων στην οργάνωση των παραγωγών και στην παρακολούθηση της ποιότητας των προϊόντων αλλά και η δημιουργία clusters, και εν κατακλείδι τον ρόλο που παίζει η εφοδιαστική αλυσίδα με συγκεκριμένο προσανατολισμό στην αγροτική  οικονομία εφόσον θεωρείται πιο επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων αγροτικών υποδομών υποστήριξης της τοπικής – περιφερειακής ανάπτυξης.

 

δ) Τέλος, θα συζητηθούν οι προοπτικές χρηματοδότησης επιχειρήσεων στον κλάδο της εφοδιαστικής με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεών τους, αλλά και την βελτίωση της ρευστότητάς τους.

 

Τα αποτελέσματα της ημερίδας θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 20ου Πανελληνίου Συνεδρίου Logistics με τίτλο "Manage the Change", που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2016 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρα προσέλευσης/ εγγραφές: 8:30 πμ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.