ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΑΣΑ: Χάθηκαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών για προσωποποιημένες κάρτες

15:45 - 09 Ιαν 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΟΑΣΑ: Χάθηκαν δεδομένα χιλιάδων επιβατών για προσωποποιημένες κάρτες
Τα στοιχεία 3.000 πολιτών που είχαν κατατεθεί για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών για τα μέσα μεταφοράς χάθηκαν έπειτα από την εμπρηστική επίθεση αγνώστων στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για στοιχεία που είχαν αποσταλεί σε φακέλους στον Οργανισμό από την ΟΤΟΕ αλλά και άλλους επαγγελματικούς φορείς για μαζική έκδοση καρτών, ενημέρωσε ετεροχρονισμένα (στις 27 Δεκεμβρίου) το σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων η διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Με επιστολή που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος  Γιάννης Σκουμπούρης, ο Οργανισμός αποκαλύπτει την καταστροφή των δεδομένων και καλεί τα μέλη της να προχωρήσουν σε επανυποβολή των στοιχείων στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ. «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια  δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σκουμπούρης. Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι χάθηκαν στα αποκαίδια υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3.000 από τις 5.000 κάρτες που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ.

Αρχικά, ο ΟΑΣΑ είχε διαβεβαιώσει πως τα στοιχεία υπήρχαν σε άλλα αρχεία και οι κάρτες θα εκδίδονταν κανονικά. Φαίνεται, όμως, πως τελικά τα στοιχεία δεν βρέθηκαν ποτέ κι έτσι οι πολίτες θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου τους φακέλους τους για να λάβουν τις κάρτες προκειμένου να μπορούν να κινούνται με τα μέσα μεταφοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.