ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέρασε από το ΤΧΣ η αύξηση της Εθνικής, στις 19.00 η συνεδρίαση του Δ.Σ.

18:08 - 16 Απρ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πέρασε από το ΤΧΣ η αύξηση της Εθνικής, στις 19.00 η συνεδρίαση του Δ.Σ.
Εγκρίθηκε τελικά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, η οποία κατά τις πληροφορίες θα είναι πολύ κοντά στο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ.

Όσο για την τιμή, αυτή μπορεί να διαμορφωθεί τελικά κάτω και από τη λογιστική αξία (2,96 ευρώ), με την αγορά να δίνει ένα εύρος μεταξύ των 2,60 - 3 ευρώ.

 

Όπως έγραψε νωρίτερα το "R" χθες παρά λίγο να δημιουργηθεί εμπλοκή, καθώς επικρατούσαν διαφορετικές φωνές ως προς το χρόνο και τη σκοπιμότητα της αύξησης κεφαλαίου.

 

Η μεν πλευρά της διευθύνουσας συμβούλου κυρίας Χριστίνας Σακελλαρίδου προέκρινε την αύξηση εδώ και τώρα προκειμένου η τράπεζα να εκμεταλλευτεί την θετική συγκυρία στις αγορές, η δε πλευρά Σκλαβούνη ζητεί  να  πραγματοποιηθεί μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, κάτι που χρονικά παραπέμπει μέσα στο καλοκαίρι, μετά το αβέβαιο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά με την κυβέρνηση να έχει στα χέρια της την υπόσχεση των Ευρωπαίων για τη βιωσιμότητα του χρέους.

 

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής ανέβαλε την σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου για σήμερα Μ. Τετάρτη.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.