ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: "Συνέχιση των θετικών τάσεων σε βασικά στοιχεία των ελληνικών τραπεζών"

13:53 - 27 Αυγ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
HSBC: "Συνέχιση των θετικών τάσεων σε βασικά στοιχεία των ελληνικών τραπεζών"
Η HSBC εκτιμά πως τα αποτελέσματα β' τριμήνου των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών θα δείξουν ότι συνεχίζονται οι θετικές τάσεις σε καταθέσεις, NPL και έλεγχο κόστους.

Ειδικότερα, ο οίκος εκτιμά πως τα αποτελέσματα του β' τριμήνου αναμένεται να δείξουν συνέχιση των θετικών τάσεων στην τιμολόγηση των καταθέσεων, στον σχηματισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στον έλεγχο του κόστους αν και σημειώνει πως η απομόχλευση θα συνεχίσει να πιέζει τα έσοδα των τραπεζών.

Η HSBC προβλέπει πως οι ελληνικές τράπεζες θα σχηματίσουν επιπλέον κάλυψη για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εν όψει των ελέγχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά, παρά τις βελτιώσεις στα θεμελιώδη, οι τράπεζες θα εμφανίσουν ζημιές, με εξαίρεση την Εθνική Τράπεζα, η οποία αναμένεται να εμφανίσει κέρδη, με τη στήριξη των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, αναμένει συνολικό περιορισμό των καθαρών ζημιών κατά 9% στα 335 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο και ζημιές 60 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank, 200 εκατ. ευρώ για την Eurobank και 155 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά αύξηση των καθαρών κερδών της Εθνικής Τράπεζας σε επίπεδο ομίλου στα 79 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η HSBC, τα αποτελέσματα του β' τριμήνου είναι απίθανο να αποτελέσουν καταλύτη για τις ελληνικές τράπεζες, εκτός και αν υπάρξουν εκπλήξεις στις βασικές τάσεις.

Παρά κάποια ρίσκα που συνδέονται με τα stress tests, η HSBC θεωρεί πως το θεμελιώδες story των ελληνικών τραπεζών παραμένει ανέπαφο, στηριζόμενο από την μακροοικονομική ανάκαμψη.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:34 - 27 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.