ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: Εκτιμήσεις για συγκέντρωση 600 εκατ. ευρώ από την πώληση του 20% της Finansbank

10:08 - 22 Σεπ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΕΤΕ: Εκτιμήσεις για συγκέντρωση 600 εκατ. ευρώ από την πώληση του 20% της Finansbank
Την Δευτέρα η κρίσιμη γενική συνέλευση της Τράπεζας Αττικής.

Περί τα 600 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει η Εθνική Τράπεζα από την πώληση μέρους της συμμετοχής της στην Finansbank. Παρά τις αρχικές διαψεύσεις, η ΕΤΕ ανακοίνωσε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με χρηματο/οικονομικούς συμβούλους προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα πώλησης μέρους της συμμετοχής της στην Τουρκική θυγατρική της.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την παρουσίαση της τράπεζας στο Λονδίνο, οι ξένοι θεσμικοί ήταν ιδιαίτερα θερμοί γύρω από την εξέλιξη αυτή.

 

Σημειωτέον δε, ότι πληροφορίες του «R» από την Φραγκφούρτη είναι ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η ΕΤΕ είναι η μόνη από τις Ελληνικές τράπεζες που δεν έχει πρόβλημα από τα stress tests. Κι αν έχει, αυτό είναι αντιμετωπίσιμο εξαιτίας των επιλογών που έχει. Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται η ανακοίνωση του αγοραστή του asset management και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία της τράπεζας περί τα 250 – 300 εκατ. ευρώ από την πώληση του Αστέρα της Βουλιαγμένης.

 

Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά την Finansbank, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να τρέξουν τα roadshows στις μεγάλες οικονομικές πρωτεύουσες με στόχο να προσελκυστούν funds και όχι άλλα πιστωτικά ιδρύματα. Κι αυτό, διότι η ΕΤΕ δεν σκοπεύει να αποεπενδύσει, αλλά να παραμείνει στην αγορά της Τουρκίας,  λόγω της παρατεταμένης δυναμικής της. Άλλωστε, η εγγραφή των στοιχείων της Finansbank ήταν αυτά που σε μεγάλο βαθμό «κράτησαν» όρθια την ΕΤΕ στους «πέτρινους καιρούς», όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά παράγοντες της αγοράς.   

 

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι θα πραγματοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου, προφανώς με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων και υπέρ του νέου ή των νέων επενδυτών, όπως εκτιμούν χρηματιστές.

 

Τέλος πραγματοποιείται την Δευτέρα η έκτακτη γενική συνέλευση της Αττικής, η οποία αναμένεται να εγκρίνει νέα αύξηση κεφαλαίου με την αγορά να αναμένει να ακούσει το πώς θα γίνει αυτό και βεβαίως το αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές προκειμένου να συμμετάσχουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:55 - 22 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.