ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για την Αττικής - Τα σενάρια

16:30 - 23 Σεπ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για την Αττικής - Τα σενάρια
Για τις 30 Σεπτεμβρίου που θα γίνει και η γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Αττικής, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του επενδυτή που θα μπει στην Τράπεζα Αττικής.

Αυτό αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, καθώς τη Δευτέρα, υποβλήθηκαν τρεις προσφορές από ενδιαφερόμενα funds, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και άλλες εκπρόθεσμες προσφορές. Η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής θα πρέπει να ενημερώσει ακόμα και τον τρόπο που θα εισέλθει ο νέος επενδυτής στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.

 

Τα σενάρια που εξετάζονται σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές είναι τρία:

 

Το πρώτο αφορά στο να γίνει placement διαθέτοντας έναν ικανό αριθμό και σε βαθμό που να μην επηρεάζεται η καταστατική μειοψηφία του ΤΣΜΕΔΕ, του Ταμείου των Μηχανικών που είναι και ο βασικός μέτοχος της τράπεζας.   Δηλαδή να μην πέσει το ποσοστό  του ΤΣΜΕΔΕ κάτω από το 33%.

 

Το δεύτερο σενάριο αφορά στο να γίνει αύξηση κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων και ο υποψήφιος επενδυτής να κληθεί να καλύψει τα αδιάθετα κομμάτια.

 

Το τρίτο σενάριο είναι να γίνει αύξηση κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων και ο «μνηστήρας» να αγοράσει δικαιώματα, τα οποία και θα εξασκήσει στη συνέχεια.   

Τελευταία τροποποίηση στις 00:58 - 24 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.