ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους «μνηστήρες» της Attica Bank

13:09 - 01 Οκτ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους «μνηστήρες» της Attica Bank
Αν και ήταν γνωστό εξαρχής πως η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής θα συνοδεύεται από τεχνικής και …πολιτικής φύσεως δυσκολίες, με κορυφαία την συμμετοχή ή όχι του Ταμείου των μηχανικών, εντούτοις αυτή την στιγμή υπάρχουν τρεις επενδυτικοί πόλοι που έχουν καταθέσει προτάσεις συμμετοχής τους στην διαδικασία.

Αυτό αν μη τι άλλο σημαίνει πως καταρχήν η τράπεζα έχει αξία όπως επίσης πως το γεγονός ότι πρόκειται για μικρό χρηματοπιστωτικό οργανισμό δεν φαίνεται να προβληματίζει του «μνηστήρες».Ταυτόχρονα βέβαια το παρασκήνιο οργιάζει, με κύκλους της Αττικής να φέρονται εξαιρετικά προβληματισμένοι για το μέλλον, ενώ στο βάθος του τούνελ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο τελικά να μην προχωρήσει η διαδικασία της ΑΜΚ και να επιλεγεί η λύση της συγχώνευσης (απορρόφηση) από μια εκ των μεγάλων συστημικών τραπεζών.


Αυτή την στιγμή πάντως τα δεδομένα έχουν ως εξής: Μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση στις 13 Οκτώβριου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους, προκείμενου να βρεθεί η πρόταση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις μη δεσμευτικές προτάσεις δεν ικανοποιούν τον βασικό μέτοχο που είναι το ΤΣΜΕΔΕ, ωστόσο προσθέτουν πως πάντα οι fund managers βάζουν ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών τους προκειμένου στην συνέχεια να «κατέβουν» έναντι των συνομιλητών τους.


Σημαντικό δε θεωρείται το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Αττικής κ. Ι.Γαμβρίλης είναι ταυτόχρονα επικεφαλής του ΤΣΜΕΔΕ και άρα έχει την πλήρη εικόνα όσο και ευχέρεια στις διαπραγματεύσεις. Επίσης κατά τις ίδιες πηγές οι επενδυτές φαίνονται διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αναμένουμε τουλάχιστον κάποιας νέες παραμέτρους στο στόρι, ωστόσο δεν είναι ακόμα σίγουρα πως μέχρι την Γενική Συνέλευση θα έχει επέλθει συμφωνία.


Σε κάθε περίπτωση πάντως οι όροι της ΑΜΚ που είναι και το ζητούμενο για την αγορά θα είναι σε μεγάλο βαθμό υπέρ των νέων μετόχων, με τις εκτιμήσεις να θέλουν τα επίπεδα τιμών να οριοθετούνται χαμηλότερα από την τρέχουσα αποτίμηση.

 

Α. Τάντουλος 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 01 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.