ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oμοβροντία γενικών συνελεύσεων για τον αναβαλλόμενο φόρο - Οι τελευταίες εξελίξεις για τα stress tests

13:11 - 17 Οκτ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Oμοβροντία γενικών συνελεύσεων για τον αναβαλλόμενο φόρο - Οι τελευταίες εξελίξεις για τα stress tests
Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στις τράπεζες. Παρά τις εκ του αντιθέτου δηλώσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να κάνει σκόντο στον αναβαλλόμενο φόρο, οι Ελληνικές τράπεζες, δηλαδή οι τέσσερις συστημικές προγραμματίζουν τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων για τις 7 Νοεμβρίου με αυτό ακριβώς το θέμα, δηλαδή το πώς ο αναβαλλόμενος φόρος θα καταστεί απαιτητός από το Δημόσιο.

 

 

Αυτό και μόνο δίνει την αίσθηση ότι οι Ελληνικές τράπεζες, μετά τις παρεμβάσεις Στουρνάρα, μάλλον θα πέσουν στα… μαλακά από τα stress tests, η γνωστοποίηση των οποίων θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή και οι επίσημες ανακοινώσεις την Κυριακή 26 Οκτωβρίου.

 

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι των τραπεζών, όπως αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις θα καλούνται να λάβουν απόφαση για την ένταξή τους σε ειδικό πλαίσιο διατάξεων για την μετατροπή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων επί προσωρινών διαφορών σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου, για τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού, για την δωρεάν έκδοση παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών (δικαιωμάτων μετατροπής του ειδικού αποθεματικού σε κεφάλαιο, με έκδοση μετοχών υπέρ του Δημοσίου) και για τη ρύθμιση όλων των απαραίτητων σχετικών ζητημάτων.

 

Η Πειραιώς πάντως, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα σχετική ημερομηνία, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι από την πρώτη κιόλας γ.σ. θα έχει αυξημένη απαρτία λόγω της μεγάλης θέσης του ΤΧΣ, περίπου 67%. 

 

Ενδιαφέρον όμως, έχουν και τα θέματα που σχετίζονται με διάφορες ανακοινώσεις και βρίσκονται στην ατζέντα των τραπεζών. Σχεδόν δώδεκα μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των stress tests οι  τράπεζες θα κληθούν από τους μετόχους τους να ενημερώσουν για το αν σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν αυξήσεις κεφαλαίου και γενικότερα θα πρέπει να ενημερώσουν για τους τρόπους που θα καλύψουν τυχόν ανοίγματα από τα τεστ αντοχής. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:35 - 17 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.