ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Νοέμβριο ξεκινούν οι αγορές ABS, ανακοίνωσε η ΕΚΤ

18:36 - 30 Οκτ 2014 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Το Νοέμβριο ξεκινούν οι αγορές ABS, ανακοίνωσε η ΕΚΤ
Τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα αγορών για τίτλους που έχουν εκδοθεί έναντι περιουσιακών στοιχείων (asset-backed securities - ABS), ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ γνωστοποίησε ότι διόρισε τέσσερις διαχειριστές για να το διενεργήσουν.

Οι τέσσερις αυτοί διαχειριστές είναι οι Amundi and Amundi Intermédiation, Deutsche Asset & Wealth Management International, ING Investment Management και State Street Global Advisors, ενώ επιλέχθηκαν έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία.

 

Ο ρόλος των τεσσάρων αυτών διαχειριστών θα είναι να διενεργούν τις συναλλαγές για αποδεκτούς τίτλους ABS για λογαριασμό του Ευρωσυστήματος.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, θα διενεργούνται έλεγχοι στις τιμές και due diligence πριν την τελική έγκριση των συναλλαγών.

 

Οι αγορές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, μετά την έγκριση από το Δ.Σ. της νομικής πράξης για την εφαρμογή του προγράμματος. Με την έγκριση της, η πράξη θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ και θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης της.

 

Η ΕΚΤ ελπίζει ότι ο συνδυασμός των επιθετικών μέτρων που έχει δρομολογήσει – και περιλαμβάνουν αγορές ABS και καλυμμένων ομολόγων καθώς και στοχευμένα δάνεια προς τις τράπεζες – μετά τη μείωση των επιτοκίων σε νέα ιστορικά χαμηλά θα βοηθήσουν να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και ο πληθωρισμός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.