ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με το κινεζικό σύστημα καρτών "China UnionPay"

14:42 - 04 Μαρ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με το κινεζικό σύστημα καρτών "China UnionPay"
Η συμφωνία αφορά στην αποδοχή καρτών με το σήμα “China UnionPay” (CUP) στο σύνολο του δικτύου ΑΤΜ και τερματικών POS αποδοχής καρτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς.

Η China UnionPay είναι ο μεγαλύτερος Οργανισμός έκδοσης καρτών παγκοσμίως, κυρίως για κινέζους χρήστες με έκδοση 3,5 δις καρτών μέχρι σήμερα.

 

Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις δεδομένου ότι, μεταξύ άλλων, λειτουργεί ενισχυτικά στην διευκόλυνση των αγορών των κινέζων τουριστών στη χώρα μας, καθόσον μάλιστα τούτοι διαθέτουν κατά κανόνα ιδιαίτερα υψηλή αγοραστική δύναμη.

 

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της Πρεσβείας, καθώς και από πλευράς του ΕΟΤ, είχε επανειλημμένα προταθεί, ως μέτρο ενίσχυσης της τουριστικής ροής από την Κίνα στη χώρα μας, η παροχή δυνατότητας χρήσης των καρτών UnionPay debit cards, τόσο στα ΑΤΜ όσο και ως μέσο πληρωμής από τις τουριστικές επιχειρήσεις στη χώρα μας, δεδομένου ότι είναι η κύρια κάρτα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κινέζων πολιτών.

 

Επί του θέματος αναφέρουμε ότι οι διατραπεζικές συναλλαγές μέσω καρτών China UnionPay έφθασαν τα 38 δις δολάρια ΗΠΑ στη διάρκεια της εορταστικής εβδομάδας της κινεζικής πρωτοχρονιάς, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση 16% σε σχέση με το 2014. Ειδικότερα, ο αριθμός των εκτός Κίνας συναλλαγών μέσω καρτών UnionPay αυξήθηκε κατά 50%, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι κάτοχοι αυτών την χρησιμοποιούν συχνότερα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

 

Ιδιαίτερη αύξηση παρουσίασαν οι συναλλαγές στις ΗΠΑ και τη Νότιο Κορέα όπου οι κάρτες UnionPay είναι ευρέως αποδεκτές και οι κάτοχοί τους απολαμβάνουν διάφορες εκπτώσεις και διευκολύνσεις.


- Η δυνατότητα χρήσης των εν λόγω καρτών στα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της UnionPay International.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:41 - 04 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.