ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζες: Με αλφαβητική σειρά η πληρωμή των συντάξεων

08:00 - 01 Ιουλ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τράπεζες: Με αλφαβητική σειρά η πληρωμή των συντάξεων
Με αλφαβητική σειρά και σε τρεις δόσεις θα εξυπηρετηθούν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή μέσω των ταμείων των καταστημάτων των τραπεζών οι συνταξιούχοι που δεν έχουν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και  η σύνταξη τους πιστώνεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ οι τράπεζες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, η εξυπηρέτηση θα γίνει με αλφαβητική σειρά βάσει Επωνύμου του συνταξιούχου, και συγκεκριμένα:

Επώνυμο     Ημερομηνία εξυπηρέτησης

Α-I                  Τετάρτη 1.7.2015

Κ-M                Πέμπτη 2.7.2015

N-Ω                Παρασκευή 3.7.2015

Ωστόσο λόγω προβλημάτων που προέκυψαν, πλην της Πειραιώς, που έτσι και αλλιώς δεν είχε βγάλει ανακοίνωση για την τήρηση αλφαβητικής σειράς και η Eurobank και Attica Bank εξυπηρετούν το σύνολο των συνταξιούχων καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωσή τους λόγω του προχωρημένου της ώρας που εκδόθηκε η σχετική ανακοίνωση. Η Alpha Bank πάλι τηρεί ναι μεν την αλφαβητική σειρά αλλά αναφέρει ότι θα εξυπηρετήσει συνταξιούχους που περιμένουν στην ουρά και δεν είχαν ενημερωθεί.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι που θα εξυπηρετηθούν μέσω των ταμείων των καταστημάτων δύνανται να αναλάβουν ποσό έως 120 ευρώ μετρητά, εφάπαξ καταβλητέο σε καθέναν από τους δικαιούχους κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας.

Δικαίωμα ανάληψης του ποσού των 120 ευρώ, έχουν οι συνταξιούχοι ή οι πληρεξούσιοι αυτών τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στην Τράπεζα κατά το παρελθόν ή πρόσωπα νομίμως εξουσιοδοτηθέντα από τους συνταξιούχους καθώς και τυχόν συνδικαιούχοι στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί, ο συνταξιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού (ή πληρεξούσιος) θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξει το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο του, την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο ή θεωρημένη εξουσιοδότηση.

Οι τράπεζες θα προβούν άμεσα στην έκδοση χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους καταβολής συντάξεως, με τις οποίες αυτοί θα μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών.

Κώστας Παπαγρηγόρης 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:21 - 01 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.