ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Πως θα επιστρέψει η Ελλάδα στη σταθερότητα

11:05 - 04 Σεπ 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Deutsche Bank: Πως θα επιστρέψει η Ελλάδα στη σταθερότητα
Ο δρόμος της Ελλάδας προς τη σταθερότητα θα είναι δύσκολος, εκτιμά η Deutsche Bank, η οποία ωστόσο βλέπει θετικά τις εξελίξεις στη χώρα.

Οι καθοριστικοί παράγοντες που επιτρέπουν στην Ελλάδα να επιστρέψει στη σταθερότητα είναι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και η θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, αναφέρεται χρακατηριστικά στο δελτίο της γερμανικής τράπεζας.

«Τον Αύγουστο υπήρξαν δύο σημαντικές εξελίξεις στην Ελλάδα: η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης και η προκήρυξη νέων γενικών εκλογών την 20ή Σεπτεμβρίου. Η οικονομία θα υποφέρει από την πρόσφατη επιβολή των capital controls και τη μεγάλη δημοσιονομική λιτότητα, όμως τα χειρότερα ίσως να είναι πίσω μας στα τέλη του έτους», σημειώνει η Deutsche Bank.

Επιπλέον επισημαίνει ότι είναι η βούληση της Ελλάδας να συζητήσει εποικοδομητικά με τους πιστωτές, αντί συγκρουσιακά, αυτό που τελικά θα καθορίσει αν μπορεί να διατηρηθεί η παραμονή της στην Ευρωζώνη.

«Αυτό με τη σειρά του θα εξαρτηθεί από την ισχυρή λαϊκή υποστήριξη προς το ευρώ, κάτι που μέχρι τώρα έχει παραμείνει αλώβητο παρά τις πρόσφατες κρίσεις», αναφέρει η Deutsche Bank και συμπληρώνει ότι «τα υλικά μπορεί να υπάρχουν για να δημιουργηθεί μια σταδιακή βελτίωση των προοπτικών τους προσεχείς μήνες».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:24 - 04 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.