ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατσέλη: Όχι στις μαζικές κατασχέσεις

13:52 - 17 Νοε 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κατσέλη: Όχι στις μαζικές κατασχέσεις
Την αισιοδοξία της για την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ξέφρασε η πρόεδρος του ομίλου Λούκα Κατσέλη μιλώντας νωρίτερα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, οι προοπτικές ευοίωνες και η ΕΘΝΙΚΗ μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιποίησης θα είναι πιο ισχυρή από ποτέ και έτοιμη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, σημείωσε η κα. Κατσέλη.

Όπως είπε, το χρηματοπιστωτικό σύστημα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις συνθήκες που επικράτησαν μετά την επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και την κρίση του περασμένου Ιουλίου, η οποία οδήγησε στην σύναψη μιας νέας τριετούς συμφωνίας ύψους 89 δισ. ευρώ με τους θεσμούς, υπό όρους που την καθιστούν διαχωρίσιμη.

Κρίσιμη εφ’ εξής, σύμφωνα με την κα Κατσέλη είναι η επαναφορά των καταθέσεων που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την άρση των capital controls και η αντιμετώπιση των φλέγοντος θέματος των κόκκινων δανείων.

Μαζική κατάσχεση ακινήτων αντίκειται στα συμφέροντα της τράπεζας. Συμφέρον της τράπεζας είναι να κρατήσει τον πελάτη ενήμερο. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΘΝΙΚΗ θα απευθύνει βιώσιμες λύσεις στους δανειολήπτες πελάτες της και στις επιχειρήσεις. Από προϊόντα ρυθμίσεων στην λιανική τραπεζική η τράπεζα έχει εισπράξει περίπου 500 εκατ.  ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.