ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον «χορό» των ΑΜΚ μπαίνουν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες

15:00 - 25 Νοε 2015 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στον «χορό» των ΑΜΚ μπαίνουν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες
Στον χορό των αυξήσεων κεφαλαίου αναμένεται να εισέλθουν και οι συνεταιριστικές τράπεζες στη χώρα, με στόχο την ολοκλήρωση της δικής τους φάσης ανακεφαλαιοποίησης έως τα τέλη του χρόνου.

Όπως αναφέρουν στελέχη του χώρου, τέσσερις εξ αυτών αναμένεται να χρειαστούν συνολικά κεφάλαια σχεδόν 185 εκατ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση, ύψους 130 εκατ. ευρώ, δρομολογεί μεταξύ 23 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου η Παγκρήτια Τράπεζα, που είναι και η μεγαλύτερη συνεταιριστική με σημαντική παρουσία στην Κρήτη, αλλά και άδεια πανελλαδικής λειτουργίας. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω τράπεζες δρομολογούν γενικές συνελεύσεις και προσεχώς ΑΜΚ, αξιοποιώντας την πρόσφατη αλλαγή του νόμου που επιτρέπει τη χορήγηση περισσοτέρων δικαιωμάτων ψήφου και δικαιωμάτων σύμπραξης σε σημαντικούς θεσμικούς εταίρους, ενώ μπορούν και αυτές να έχουν τη στήριξη του ΤΧΣ.

Όπως σημειώνει σχετικό θέμα της «Καθημερινής», ΑΜΚ ύψους περίπου 23 εκατ. ευρώ προωθεί η Συνεταιριστική Χανίων, ύψους 17,8 εκατ. ευρώ η Συνεταιριστική Πελοποννήσου, ενώ η Συνεταιριστική Ηπείρου ακολουθεί με 7 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά στη Παγκρήτια Τράπεζα, το δανειακό χαρτοφυλάκιο διαμορφώνεται το 1,2 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις σε 1 δισ. ευρώ. Οι κεφαλαιακές ανάγκες έχουν προσδιοριστεί από την ΤτΕ στα 61 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το βασικό σενάριο και στα 115 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το δυσμενές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.