ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ολοκληρώθηκε η εθελουσία έξοδος 1.000 εργαζομένων

08:17 - 28 Απρ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ολοκληρώθηκε η εθελουσία έξοδος 1.000 εργαζομένων
Με τη συμμετοχή περίπου 1.000 εργαζομένων ολοκληρώθηκε στα μέσα στης εβδομάδας το πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης που εκπόνησε ο όμιλος Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η διοίκηση της Τράπεζας στην Κομισιόν, με βάση το αναθεωρημένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Η συμμετοχή βέβαια δεν «έπιασε» τον αρχικό στόχο για την αποχώρηση 1.400-1.500 εργαζομένων, ωστόσο, και πάλι η διοίκηση της τράπεζας εμφανίζεται ικανοποιημένη από την εξέλιξη.

 

Στελέχη της τράπεζας σημείωναν ότι πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην Τράπεζα διαμορφώνεται κοντά στα 40 έτη, με αποτέλεσμα, παρά τα ισχυρά κίνητρα του προγράμματος, πολλοί να διστάζουν, δεδομένων των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών στην αγορά εργασίας.


Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς έχει δεσμευτεί στις ευρωπαϊκές αρχές για τη μείωση του προσωπικού της κατά 2.500 άτομα, έως το τέλος του 2017, και πλέον, μετά την οικειοθελή αποχώρηση περίπου 1.000 εργαζομένων, η υποχρέωση περιορίζεται σε 1.500.


Σημειώνεται ότι μετά την Πειραιώς, προγράμματα εθελουσίας αποχώρησης εργαζομένων θα υλοποιήσουν και οι άλλες τράπεζες, στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσης που έχουν συμφωνήσει με την Κομισιόν. ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA BANK και EUROBANK, έως το τέλος του 2017, θα πρέπει να προχωρήσουν στη μείωση των θέσεων εργασίας κατά περίπου 4.000 εργαζομένους.

 

Η περικοπή θέσεων εργασίας και το κλείσιμο καταστημάτων πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των νέων αναθεωρημένων σχεδίων αναδιάρθρωσης που συμφώνησαν οι τράπεζες με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, αναθεώρηση που έγινε απαραίτητη ύστερα από την ανακεφαλαιοποίηση.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα τέλη του 2009, οπότε ξεκίνησε η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα, έχουν χαθεί πάνω από 16.000 θέσεις εργασίας, ενώ έχουν κλείσει περισσότερα από 1.500 καταστήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.