ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπλοκή από SSM με τον CEO της Πειραιώς;

12:05 - 29 Ιουν 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εμπλοκή από SSM με τον CEO της Πειραιώς;
Εμπλοκή της… τελευταίας στιγμής, φαίνεται ότι παρουσιάστηκε στην ανάδειξη του νέου CEO της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, όπου μέχρι και χτες παρουσιάζονταν ως σχεδόν σίγουρος, έχοντας λάβει την έγκριση του ΤΧΣ ο Χρήστος Παπαδόπουλος και σήμερα επρόκειτο να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο στην Πειραιώς, προκειμένου να γίνει μέλος του και να αναλάβει τη θέση του CEO.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε εμπλοκή από τον SSM, γεγονός που πάγωσε και ανέτρεψε τις περαιτέρω διαδικασίες. Οι πληροφορίες σημειώνουν ότι αρχικά είχε δοθεί έγκριση εκ μέρους του SSM  αλλά αναιρέθηκε στη συνέχεια κατόπιν "καταγγελίας" που υποβλήθηκε, άγνωστό από ποιους.

 

Τραπεζικά στελέχη αποδίδουν την εμπλοκή στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του επενδυτικού fund Paulson, που εμφανίζεται να είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος μειοψηφίας στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, και την υπόλοιπη διοίκηση.

 

Η αίσθηση στην αγορά είναι ότι ο Paulson επιδιώκει πλέον ουσιαστικά να τοποθετήσει διευθύνοντα σύμβουλο της αρεσκείας του, προκειμένου να ελέγξει τη μεγαλύτερη σε μέγεθος τράπεζα της χώρας, η οποία έχει και τη μεγαλύτερη έκθεση σε δάνεια ελληνικών επιχειρήσεων σε πολύ σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

 

Σημειώνεται ότι προ μηνών ο ίδιος ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος κ. Paulson είχε παρέμβει ανοικτά, προκειμένου να ματαιώσει την παραίτηση του Άνθιμου Θωμόπουλου.

.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:51 - 29 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.