ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ALPHA BANK: Καταλύτης η αξιολόγηση, τα «μηνύματα» για «κόκκινα» δάνεια

11:22 - 30 Ιουν 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ALPHA BANK: Καταλύτης η αξιολόγηση, τα «μηνύματα» για «κόκκινα» δάνεια
Καταλύτη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την επάνοδο των καταθέσεων στις τράπεζες θεωρεί την επιτυχή αξιολόγηση ο διευθύνων σύμβουλος της ALPHA BANK, Δημήτρης Μαντζούνης.

Συγκεκριμένα, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, ο κ. Μαντζούνης είπε ότι η επιτυχής αξιολόγηση είναι καταλύτης για τη μείωση του ELA, τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την επιστροφή των καταθέσεων.

 

Ακόμη, ανέφερε ότι η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου θα συμβάλλει στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά είναι κρίσιμο προς την ίδια κατεύθυνση να επιτευχθεί ανάκαμψη. 

 

 Όσον αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, παραδέχθηκε ότι «κάποιοι επιχειρηματίες, επωφελούμενοι της γενικότερης κατάστασης, απέφευγαν να πληρώσουν», ενώ διαβεβαίωσε ότι «εφόσον, οι επιχειρήσεις είναι βιώσιμες, υπάρχει συνεννόηση με τις διοικήσεις και εφαρμόζεται ορθή διαχείριση, είμαστε εδώ να βοηθήσουμε».

 

Σε ότι αφορά τη συμφωνία με το KKR ο CEO της τράπεζας τόνισε ότι στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε το πλαίσιο γιατί κάποιοι επιχειρηματίες επωφελούμενοι από το γενικότερο κλίμα απέφευγαν να πληρώσουν. Εφόσον οι επιχειρήσεις είναι βιώσιμες και υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση και τηρηθούν οι κανόνες εδώ είμαστε να βοηθήσουμε».

 

Τέλος, αναφορικά με την κοινή πλατφόρμα διαχείρισης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων με την Actua τόνισε ότι σκοπός είναι ο δανειολήπτης να βρεθεί με ένα σπίτι. Μπορεί αυτό να μην είναι εκείνο που απέκτησε αλλά να είναι μικρότερο. Χρειάζεται διαπραγμάτευση και καλή πίστη και από τις δυο πλευρές.

 

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η πάταξη της φοροδιαφυγής καθώς η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και οι έμμεσοι φόροι πλήττουν την κατανάλωση, τα εισοδήματα και αποθαρρύνουν τις επενδύσεις, τόνισε στη Γενική Συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος του ομίλου, Βασίλης Ράπανος

Αναφερόμενος στον «κόφτη», είπε ότι η ύπαρξή του ενδυναμώνει την αξιοπιστία της χώρας, καθώς διαβεβαιώνει τους εταίρους ότι η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται σε σταθεροποιητική τροχιά, ενώ στέλνει θετικό μήνυμα προς τους επενδυτές.

 

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και η επαναφορά του waiver αποτελούν εχέγγυα στην πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας, ωστόσο το Brexit και το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά από αυτό αναμένεται να έχει πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Προϋπόθεση όλων αποτελεί η πιστή εφαρμογή και υλοποίηση των δεσμεύσεων και των μεταρρυθμίσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.