ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με ένα ΦΕΚ «καθαιρέθηκε» το ΤΧΣ

10:48 - 01 Ιουλ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Με ένα ΦΕΚ «καθαιρέθηκε» το ΤΧΣ
Τον δρόμο της εξόδου βλέπουν εντελώς αιφνιδιαστικά τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς με το ΦΕΚ της 30ης Ιουνίου 2016, εξαναγκάζονται σε πιθανή αποχώρηση, λόγω των διατάξεων της υπ' αριθμ. 9/1/17.5.2016 απόφασης που περιγράφει τα κριτήρια αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, η εξαμελής Επιτροπή Αξιολόγησης της διοίκησης του ΤΧΣ που ελέγχεται από τους θεσμούς, ζήτησε την απομάκρυνση όλων των μελών, ήτοι του δ/νοντος συμβούλου, Αρη Ξενόφου, του αναπληρωτή δ/νοντος συμβούλου, Γιώργου Κουτσού και του μέλους Αναστασίου Γάγαλη και πιθανώς, ακόμη και ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Γιώργος Μιχελής.

 

Κι αυτό, εντελώς αιφνιδιαστικά, παραμονές της τελικής παράδοσης του πορίσματος της Επιτροπής Επιλογής των 4 ξένων και 2 Ελλήνων μελών στο υπουργείο Οικονομικών, που έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τα 4 μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ πρόκειται να παραιτηθούν για να αντικατασταθούν από τραπεζικά στελέχη από το εξωτερικό.

 

Κύκλοι της αγοράς εκφράζουν την απορία τους για την εξέλιξη αυτή,πόσο μάλλον όταν η νυν διοίκηση του ΤΧΣ έφερε σε πέρας τη δύσκολη, τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και εικάζουν ότι αντικατοπτρίζεται η σαφέστατη πλέον πρόθεση των θεσμών, να τοποθετήσουν πρόσωπα της επιλογής τους στα υψηλά αυτά αξιώματα. Αυτό σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς που διαπιστώνουν το έλλειμμα αξιοπιστίας προς κάθε ελληνική διοίκηση, από τη στιγμή που οι τράπεζες στήριξαν τα πλάνα ανακεφαλαιοποίησης σε κεφάλαια εκτός Ελλάδος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.