ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξήθηκαν 1,04 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Ιούνιο

14:17 - 27 Ιουλ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αυξήθηκαν 1,04 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Ιούνιο
Άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν τον Ιούνιο οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 1,04 δισ. ευρώ, ή 0,85% σε μηνιαία βάση, στα 122,74 δισ. ευρώ, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2003. Τον Μάιο οι καταθέσεις είχαν αυξηθεί στα 121,7 δις. ευρώ.

 

Από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, οι ελληνικές τράπεζες εμφάνισαν εκροές καταθέσεων ύψους 42 δισ. ευρώ, ενώ οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκαν στις 28 Ιουνίου του 2015 βοήθησαν ώστε να περιοριστεί η εκροή, αυξάνοντας όμως ταυτόχρονα την εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA.

 

Την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε η περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, ενώ τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα δεν αποτυπώνουν τη νέα χαλάρωση.

 

Εξάλλου, τα νέα μέτρα χαλάρωσης θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) έως τότε θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες μηχανογραφικές προσαρμογές. Ξεκαθαρίζει παράλληλα, ότι υπάρχει αναδρομική ισχύ για τις τραπεζικές κινήσεις που μεσολάβησαν.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.