ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Αισιοδοξία για περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους

20:01 - 31 Αυγ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank: Αισιοδοξία για περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους
Βελτίωση των τάσεων στα μεγέθη της τράπεζας το δεύτερο εξάμηνο προβλέπει η διοίκηση της Eurobank, στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β' τριμήνου, στο οποίο εμφάνισε κέρδη ύψους 46 εκατ. ευρώ.

Ο CEO της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία φτάνει στον "πάτο", επικαλούμενος την ανάκαμψη του ΑΕΠ κατά 0,2% το β' τρίμηνο σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο. Τόνισε ότι η τράπεζα περιμένει ύφεση 0,5% φέτος.

Σημείωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο η Eurobank αναμένει περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους, ιδίως στην Ελλάδα.

Επίσης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η τράπεζα εμφάνισε για πρώτη φορά μείωση των νέων κόκκινων δανείων το β' τρίμηνο, σημείωσε ότι θα συνεχιστεί η τάση, με σημαντική μείωση το δεύτερο εξάμηνο. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα είμαστε κερδοφόροι στο σύνολο της χρήσης, σημείωσε.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη του β' τριμήνου, επεσήμανε ότι οι προβλέψεις αυξήθηκαν για να καλύψουν συγκεκριμένους εταιρικούς φακέλους, ενώ σχετίζονται και με τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο στη Ρουμανία.

Στο μέτωπο των καταθέσεων, η διοίκηση της τράπεζας σημείωσε ότι οι προσπάθειές της εντάθηκαν μετά τη μερική άρση των capital controls τον περασμένο μήνα.

Αναφορικά με τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων, η διοίκηση της Eurobank σημείωσε ότι μετά τη μείωση το πρώτο εξάμηνο παρατηρείται σταθεροποίηση τον τελευταίο μήνα. Εκτίμησε δε ότι θα υπάρξει νέα μείωση στα επιτόκια των προθεσμιακών κατά 20 μονάδες βάσης ως το τέλος του έτους, λόγω των συνθηκών στην αγορά και των αρνητικών επιτοκίων.

Σε σχέση με τα ομόλογα του Πυλώνα ΙΙ, η τράπεζα εκτιμά ότι θα τα "εξαφανίσει" ως το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Στο μέτωπο της εθελούσιας, η διοίκηση της Eurobank υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος για μείωση των υπαλλήλων κατά 1.000 άτομα, στους 9.800.

Αναφορικά με τον SSM, η τράπεζα επεσήμανε ότι υπάρχει διάλογος για τη μείωση των NPLs και του NPE, με τη Eurobank να υποβάλλει τα τελικά νούμερα πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η τράπεζα εκτίμησε δε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στρατηγικής λόγω του ότι και οι ιταλικές τράπεζες μειώνουν επίσης τα NPLs κατά 200 δισ. ευρώ. Χρησιμοποιούμε κυρίως διαγραφές και πωλήσεις δανείων, έχουμε ήδη κάνει τέτοιες κινήσεις σε δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο, υπογράμμισαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.