ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φραγκιαδάκης (Εθνική): Κρίσιμο να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση δανειοληπτών

14:06 - 21 Οκτ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Φραγκιαδάκης (Εθνική): Κρίσιμο να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση δανειοληπτών
Στη μεγάλη πρόκληση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα προκειμένου να συμβάλει στην επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του σε συνέδριο.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζα χαρακτήρισε "μονόδρομο" την αντιμετώπιση "με δίκαιο τρόπο" των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε αστοχία στο κρίσιμο αυτό θέμα θα θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομίας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία με τους δανειολήπτες που θέλουν, αλλά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους. "Την ίδια στιγμή όμως δεν μπορούμε όμως να είμαστε ευχάριστοι σε όσους συστηματικά αθετούν τις υποχρεώσεις τους", πρόσθεσε ο κ. Φραγκιαδάκης.

 

Υπογράμμισε ότι η δίκαιη αντιμετώπιση των δανειοληπτών είναι κρίσιμης σημασίας, επισημαίνοντας ότι "διαφορετικές επιλογές δεν θα επιφέρουν την ισορροπία που χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις από το παρελθόν".

 

Προειδοποίησε εξάλλου ότι η παροχή στήριξης σε στρατηγικούς κακοπληρωτές οδηγεί σε στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού, επιβαρύνοντας περαιτέρω την οικονομία και τους καταναλωτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 21 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.