ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίστροφη μέτρηση για την Τράπεζα Πειραιώς

09:02 - 08 Δεκ 2016 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αντίστροφη μέτρηση για την Τράπεζα Πειραιώς
Για τις 14 Δεκεμβρίου έχει σχεδιαστεί διοικητικό συμβούλιο στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ με σκοπό την πλήρωση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

 Για σήμερα έχει προγραμματιστεί εδώ και μέρες το nomination committee, η επιτροπή ανάδειξης των υποψήφιων μελών του δ.Σ., με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών. 

Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η επιτροπή θα εξετάσει λίστα που θα περιλαμβάνει γύρω στους έξι υποψηφίους για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου με στόχο μάλλον να καταλήξει σε μια short list 2-3 προσώπων. 

Κατόπιν, την προσεχή Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει το δ.σ. της ΠΕΙΡΑΙΩΣ για να επιλέξει μεταξύ των τελικών υποψηφίων. Έτσι, εάν εν έχουμε κάποια αλλαγή και εφόσον πάνε όλα καλά, την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί τέλος στο σίριαλ, το οποίο εκκρεμεί από την αρχή σχεδόν της χρονιάς.

Με την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου και με δεδομένο ότι έχει ήδη προηγηθεί η επιλογή του νέου προέδρου στο πρόσωπο του κ. Γ. Χατζηνικολάου, θα ολοκληρωθούν και οι αλλαγές στον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλος της χώρας, την ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, υπό την προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης του SSM, τον οποίο επισκέφτηκε πριν από μερικές εβδομάδες ο πρόεδρος του ομίλου, η νέα διοίκηση θα είναι σε θέση να επικεντρωθεί στο μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.