ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: Ποιοι διεκδικούν την Εθνική Ασφαλιστική

12:05 - 18 Ιαν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΕΤΕ: Ποιοι διεκδικούν την Εθνική Ασφαλιστική
Προχωρά ο διαγωνισμός που έχει ξεκινήσει η ΕΘΝΙΚΗ για την πώληση τουλάχιστον 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, με την παροχή πρόσβασης σε οικονομικά στοιχεία, σε όσους από τους καταρχήν ενδιαφερομένους συμπεριλήφθηκαν στη short list. Η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται στη φάση του οικονομικού ελέγχου, ενώ στόχος είναι έως τον τα μέσα του 2017 να έχει πωληθεί η εταιρεία.

Κατά πληροφορίες της αγοράς, εκτός διεκδίκησης τέθηκε το Fairfax, το καναδικό fund που είναι βασικός μέτοχος στην Eurobank και στρατηγικός επενδυτής στην Eurolife, καθώς εκτιμήθηκε ότι η θέση του στον ασφαλιστικό βραχίονα της EUROBANK δημιουργεί κάποιο ζήτημα.

 

Μεταξύ των ισχυρών ενδιαφερόμενων εμφανίζονται η κινεζική Fosun και το fund Apollo, που επενδύει κυρίως στον χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν την Εθνική Ασφαλιστική να «χτυπούν» η Ολλανδική NN και η Γερμανική Allianz.

 

Η ΕΤΕ  έχει αποτιμημένη την ασφαλιστική στα βιβλία της έναντι 750 εκατ. ευρώ, ενώ πηγές της αγοράς κάνουν λόγο ότι οι σύμβουλοι πώληση, Morgan Stanley και Goldman Sachs, αποτιμούν την ασφαλιστική σε ένα εύρος μεταξύ 700 εκατ. ευρών και 1 δισ. ευρώ.

 

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ υπό τον Λ. Φραγιαδάκη δεν ήθελε να πουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική καθώς αποτελεί ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο, ωστόσο, δεν κατάφερε να μεταπείσει την DGCom.

 

Γ. Παπακ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.