ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπανάκι από τους τραπεζίτες: Επέστρεψε η αβεβαιότητα-Να κλείσει η αξιολόγηση

17:36 - 01 Μαρ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Καμπανάκι από τους τραπεζίτες: Επέστρεψε η αβεβαιότητα-Να κλείσει η αξιολόγηση
Τραπεζικές πηγές, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με εκπροσώπους των θεσμών, επισήμαναν την ανάγκη να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, καθώς όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά «η αβεβαιότητα επέστρεψε το πρώτο δίμηνο του 2017».

Η σημαντική εκροή των τραπεζικών καταθέσεων αποδεικνύει περίτρανα πως η αβεβαιότητα και η ανησυχία έχει επιστρέψει σε μεγάλο μέρος των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων.

 

«Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση», υπογραμμίζουν με έμφαση οι τραπεζίτες, οι οποίοι προσθέτουν ακόμα πως «το 4ο τρίμηνο το 2016 τα πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί…»

 

Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος για νέες καθυστερήσεις και εκτιμούν πως είναι καιρός να επιστρέψει η σταθερότητα στη χώρα, την ελληνική οικονομία και κατ` επέκταση στο τραπεζικό σύστημα.

 

Την ίδια ώρα εκτιμούν, πως η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα ανοίξει και το δρόμο για το QE της ΕΚΤ, έναν στόχο, που όπως επισημαίνουν, δεν πρέπει να χαθεί.

 

Στη συζήτηση που προηγήθηκε, εκτός από τα «κόκκινα δάνεια» οι επικεφαλής των θεσμών ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τονίζοντας ότι θέλουν να προχωρήσουν με ταχύτητα και μάλιστα ότι έχουν φροντίσει να προσφέρουν και τεχνική βοήθεια προς αυτόν τον σκοπό, αλλά όπως τονίζουν τραπεζικές πηγές, αυτό το μέτρο δεν είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 01 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.