ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank: Θυγατρική για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων

16:36 - 20 Μαρ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Eurobank: Θυγατρική για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων
Θυγατρική για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων συγκρότησε η EUROBANK, προχωρώντας ένα ακόμη βήμα προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων».

Η Eurobank Financial Planning Services (Eurobank FPS) θα δραστηριοποιείται στη νέα αγορά εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

 

 Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, βασικό αντικείμενο εργασιών συνιστά η εξεύρεση συναινετικών λύσεων για οφειλέτες και η διαχείριση απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με έμφαση στην εξυγίανση χαρτοφυλακίων.

 

Η Eurobank FPS θα αναλάβει τη διαχείριση χαρτοφυλακίου, ύψους 14 δισ. ευρώ, με οφειλές ιδιωτών και μικρών επιχειρήσεων, ενώ στόχος είναι επίσης, να αναλάβει και την διαχείριση χαρτοφυλακίων τρίτων, επενδύοντας σε «best practices» της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

 

Σκοπός της εταιρίας τέλος, είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της υπό όρους διαφάνειας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις στρατηγικές, τις υποδομές, τα συστήματα και το ανθρώπινο δυναμικό και επιδεικνύοντας υπευθυνότητα προς το κοινωνικό σύνολο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.