ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Πώς είδε τα αποτελέσματα της Alpha Bank

14:25 - 31 Μαρ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Goldman Sachs: Πώς είδε τα αποτελέσματα της Alpha Bank
Σύσταση Buy για την ALPHA BANK και τιμή στόχο τα 2,6 ευρώ, δίνει η Goldman Sachs σε νέo της notes, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων , προειδοποιώντας ωστόσο για τους κινδύνους του 2017.

Όπως σημειώνει, η Alpha Bank παραμένει η μόνη ελληνική τράπεζα που δεν έχει λάβει κάποια μορφή κρατικών ενισχύσεων, έχει υποστεί σημαντική ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση και διαπραγματεύεται με μεγάλο discount έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών.

 

Η Alpha ανακοίνωσε για πρώτη φορά μετά το 2010 ετήσια κέρδη και επανέλαβε την προοπτική της για ένα κερδοφόρο 2017, παρά την πιο αδύναμη ποιότητα ενεργητικού και συνθηκών χρηματοδότησης από τις αρχές του έτους.

 

Η τράπεζα ανακοίνωσε μικρή αλλά σταθερή βελτίωση στην ποιότητα των assets και την χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου του 2016,  μια τάση που αναμένεται να αντιστραφεί το α' τρίμηνο. Πιο αναλυτικά, η Alpha ανακοίνωσε ότι οι ενώ στο δ' τρίμηνο του 2016 οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ ευρώ, στους πρώτους τρεις μήνες του 2017 έχουν σημειωθεί εκροές ύψους 0,6 δισ. ευρώ, και αυτό οφείλεται τόσο στην εποχικότητα όσο και στην αβεβαιότητα γύρω από την β' αξιολόγηση του προγράμματος.

 

H Goldman Sachs προειδοποιεί ότι οι βασικοί κίνδυνοι γύρω από τις ελληνικές τράπεζες καθώς και για την τιμή-στόχο που διατηρεί για αυτές, είναι η χειρότερη ποιότητα ενεργητικού και οι τάσεις top-line, η πρόοδος στην αναδιάρθρωση του ομίλου, η απομόχλευση καθώς και οι συνθήκες χρηματοδότησης.


Περαιτέρω κίνδυνοι σχετίζονται με την πολιτική σταθερότητα και την μακροοικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.