ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Aldridge τα «κόκκινα» δάνεια της Attica

13:14 - 11 Μαϊ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στην Aldridge τα «κόκκινα» δάνεια της Attica
Η Aldridge EDC έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά για να αποκτήσει τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων άνω του 1 δισ. ευρώ της Attica Bank, με την υποχρέωση να καλύψει τις εναπομείνασες κεφαλαιακές ανάγκες, ύψους 70 εκατ. ευρώ της τράπεζας.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της τράπεζας: 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ATTICA BANK, μετά από αίτημα Μετόχου της μειοψηφίας, εκπροσωπούντος το 5,625% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, συνήλθε, κατ΄ άρθρο 39 παρα. 4 κ.ν. 2190/1920 σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και αναφορικά με τα Θέματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, που θα συνέλθει τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, προβαίνει στις ακόλουθες διευκρινίσεις :

 

1. Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων που ελήφθησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας το β’ 6μηνο του 2016 και εντός του 2017 με την πρότερη συζήτησή τους στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Τράπεζας και μετά τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, που έλαβε χώρα στις 14.12.2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της ATTICA BANK, προχώρησε σε ανοικτό διαγωνισμό με πλήρη διαφάνεια για :

 

α) Την εξεύρεση Επενδυτή, ο οποίος θα συμπληρώσει το δυσμενές σενάριο της τελευταίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας ανερχόμενο σε 70 εκ. ευρώ, και

β) Την απόκτηση προς διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) της Τράπεζας, ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι καθ’ολη τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας η Attica Bank παρέμεινε σε συνεχή επικοινωνία με τις εποπτικές αρχές.

 

2. Στη διαγωνιστική αυτή διαδικασία έλαβαν μέρος 7 υποψήφιοι Επενδυτές, τρεις εκ των οποίων πληρούσαν, κατ΄ αρχήν, τις προϋποθέσεις υλοποίησης του ανωτέρω προγράμματος της Τράπεζας.

 

3. Μετά από νομικό και οικονομικό έλεγχο που διενήργησε, ένας εξ αυτών, η Aldridge EDC Specialty Finance (AEDC) κατέθεσε στις 7/4/2017 δεσμευτική προσφορά.

 

4. Σύντομο προφίλ του Επενδυτή. H AEDC εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και διευθύνεται από εγνωσμένου κύρους στελέχη στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη, με πολυετή πείρα σε επενδύσεις και σύνθετες συναλλαγές στον Ευρωπαϊκό χώρο.

 

Η επιχειρηματική στρατηγική της Aldridge EDC Specialty Finance Partners (“AEDC”) είναι η ανάληψη διαχειριστικών projects του χρηματοοικονομικού κλάδου καθώς και λοιπών τραπεζικών / χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (performing loans, NPLs) στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.