ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Δημοσίου-Τραπεζών για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

12:12 - 21 Ιουν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Συνάντηση Δημοσίου-Τραπεζών για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό
Το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή συναντάει σήμερα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου οι δύο πλευρές να συντονίσουν τις ενέργειές τους αλλά κυρίως τον τρόπο εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά την αποδοχή αιτήσεων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Το Δημόσιο αποτελεί ένα εξαιρετικά κρίσιμο κομμάτι σε ότι αφορά ρύθμιση χρεών μέσω του εξωδικαστικού αφού μπορεί να μεταβάλει πλήρως τα δεδομένα σε περίπτωση που η ρύθμιση η οποία διενεργηθεί δεν έχει μελετηθεί επαρκώς ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησης.


Συγχρόνως το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται με ευχέρειες θέματα χρεών αλλά ακολουθώντας πάντα πάγιες ρυθμίσεις και αυτό πρέπει να αλλάξει έστω και μερικώς.


Όλο το παραπάνω θα αποτελέσει το αντικείμενο ενός διαλόγου και μιας εκτεταμένης συνεργασίας εκπροσώπων του Δημοσίου με τις τράπεζες ώστε να καταστεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση των χρεών του επιχειρήσεων.


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων του εξωδικαστικού συμβιβασμού εκτιμάται πως θα λειτουργήσει μέσα στον Αύγουστο.


Ωστόσο τραπεζικά στελέχη παρά την προετοιμασία συνεχίζουν να λένε πως στην πράξη τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν θα είναι πολλά κυρίως λόγω του πλήθους των αιτήσεων.


Σε ότι δε, αφορά τις κρίσιμες και μεγάλες υποθέσεις είναι φανερό πως οι τράπεζες προχωρούν με δικές τους μέριμνες σε ρυθμίσεις διαγραφές πωλήσεις κλπ, ιδιαίτερα όπου έχουν ληφθεί πολλές και σημαντικές προβλέψεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 21 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.