ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φραγκιαδάκης: Πρέπει να πάρουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος, σαν χώρα

12:25 - 30 Ιουν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Φραγκιαδάκης: Πρέπει να πάρουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος, σαν χώρα
Στις συνθήκες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας που έχουν διαμορφωθεί αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, επισημαίνοντας ωστόσο πως "αν δεν πάρουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος σαν χώρα, τότε η προσπάθειά μας θα πέσει στο κενό".

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας ο κ. Φραγκιαδάκης σημείωσε αρχικά πως "η Εθνική υπήρξε και παραμένει η πιο δυνατή τράπεζα στην Ελλάδα. Θυμίζω ότι, στο πέρασμα των χρόνων,η ελληνική οικονομία ακολουθούσε την Εθνική Τράπεζα όσο και η Εθνική Τράπεζα συνοδοιπορούσε με την ελληνική οικονομία".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, σημειώνοντας πως αποτελεί κομβικό κομμάτι για την πορεία της οικονομίας μας, κάτι που έκανε και ο πρόεδρος της Εθνικής, κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος.

"Η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθρεφτίζει την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα. Αντανακλά επίσης μια πραγματικότητα: πρέπει πολλά να αλλάξουν", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκιαδάκης για να προσθέσει αμέσως μετά:

"Είναι γεγονός ότι η κοινωνία, πέραν της ύφεσης και της ανεργίας, έχει να αντιμετωπίσει και μια ακόμη πρόκληση: την ανάγκη να αναθεωρήσει ριζικά τις αντιλήψεις της για το οικονομικό γίγνεσθαι. Ο τρόπος με τον οποίο θα βγει η Ελλάδα από την κρίση δεν μπορεί να είναι ο ίδιος με τον τρόπο που μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα. Θα πρέπει να σκεφτούμε αλλιώς και να δράσουμε αλλιώς. 

Αποστολή της Εθνικής είναι να οδηγήσει την αγορά σε μια άλλη αντίληψη για το επιχειρείν και την οικονομική δραστηριότητα".

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 30 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.