ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαντζούνης: Νέες χρηματοδοτήσεις €4 δισ. από την Alpha Bank

13:27 - 30 Ιουν 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μαντζούνης: Νέες χρηματοδοτήσεις €4 δισ. από την Alpha Bank
Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Μαντζούνης μιλώντας στη γενική συνέλευση της τράπεζας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο στόχο της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Τόνισε ότι το προηγούμενο έτος σημειώθηκε σημαντική αποκλιμάκωση των νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ενώ πρόσθεσε πως η Alpha Bank έχει δεσμευθεί να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Η τράπεζα, όπως είπε ο κ. Μαντζούνης, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη υπηρεσιών διαχειρίσεως των μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων τόσο στο χαρτοφυλάκιο της λιανικής τραπεζικής, όσο και στο χαρτοφυλάκιο των μεγάλων επιχειρήσεων σε συνεργασία με μεγάλες διεθνείς ιδιωτικές εταιρίες. Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο της λιανικής τραπεζικής, η τράπεζα ίδρυσε, σε συνεργασία με τη Centerbridge Partners, τη Cepal Hellas, την πρώτη εταιρία διαχειρίσεως μη εξυπηρετουμένων δανείων που έλαβε άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος στις αρχές Δεκεμβρίου 2016.

H Cepal Hellas ήδη προχωρά σε μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις μη εξυπηρετουμένων δανείων και παρέχει εναλλακτικές λύσεις προς τους δανειολήπτες, κυρίως ως προς τα στεγαστικά δάνεια, είπε ο κ. Μαντζούνης.

Αναφερόμενος γενικότερα στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Μαντζούνης είπε ότι για τον τραπεζικό τομέα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Δεσμεύθηκε, τέλος, πως η Alpha Bank θα στηρίξει τις επιχειρήσεις με νέες χρηματοδοτήσεις που θα ανέλθουν σε 4 δισ. ευρώ τη χρονική περίοδο 2017-2019.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:30 - 30 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.