ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα προς στρατηγικούς κακοπληρωτές από τη Eurobank

10:11 - 20 Ιουλ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μήνυμα προς στρατηγικούς κακοπληρωτές από τη Eurobank
Αυστηρό μήνυμα προς τους στρατηγικούς κακοπληρωτές έστειλε χτες από το βήμα ημερίδας του ΤΕΕ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ο Θεόδωρος Καλαντώνης, Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της EUROBANK. Όπως τόνισε, οι τράπεζες θα αλλάξουν τακτική έναντι των επιχειρήσεων που δεν εξυπηρετούν τα δάνεια. Σημείωσε δε ότι οι τράπεζες μέχρι πρότινος έκαναν ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων έχοντας ως βάση τα οικονομικά της εταιρείας ενώ τώρα θα γίνεται με βάση τον μετασχηματισμό της εταιρείας που σκοπό έχει την αναζήτηση νέων μετόχων που μπορεί να είναι Έλληνες ενδιαφερόμενοι ή funds του εξωτερικού.

«Γίνονται πολλά στον τομέα αυτό αλλά δεν γίνονται όσα θα θέλαμε», τόνισε χαρακτηριστικά. «Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι πυρήνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

 

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ο κ. Καλαντώνης είπε ότι είναι μία καλή ευκαιρία για όλους να ρυθμίσουν τα χρέη τους και εξέφρασε την ελπίδα η πρωτοβουλία να στεφθεί με επιτυχία. Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ελλάδα εμφανίζεται στην πρώτη θέση αναφορικά με τα εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς αντιπροσωπεύουν το 60% του ΑΕΠ όταν στην Ιταλία με ανάλογα προβλήματα το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανέρχεται στο 17% του ΑΕΠ.

 

Στην Ελλάδα τα «κόκκινα» δάνεια φθάνουν τα 110 δις ευρώ όταν ο συνολικός αριθμός τους διαμορφώνεται σε 220 δισ ευρώ. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα υπογράμμισε ο κ. Καλαντώνης και διευκρίνισε ότι έχουμε υποχρέωση έναντι της οικονομίας, έναντι των 50% των δανειοληπτών που πληρώνουν, έναντι των μετόχων και των καταθετών.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.