ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή των τραπεζών στις αγορές-Πότε και γιατί

08:59 - 10 Αυγ 2017 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Επιστροφή των τραπεζών στις αγορές-Πότε και γιατί
Θέμα χρόνου είναι η επιστροφή των ελληνικών συστημικών τραπεζών στις αγορές, καθώς ετοιμάζουν ομολογιακές εκδόσεις που μπορούν να φθάσουν συνολικά το 1,5 δισ. με 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας παραδέχθηκε στο Bloomberg πως εξετάζεται η έκδοση καλυμμένων ομολογιών (covered bonds) ως πρώτο βήμα για την επαναπρόσβαση στις αγορές εντός του τέταρτου τριμήνου του 2017.

Ουσιαστικά, επιβεβαίωσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reporter.gr που από τις 26 Ιουλίου έγραφε πως οι ελληνικές τράπεζες σχεδιάζουν ομολογιακές εκδόσεις που θα φτάσουν έως και 1,5 δισ. ευρώ.

Εκτός από την Εθνική, ανάλογο σχεδιασμό έχουν και η Alpha Bank και η Πειραιώς και η Eurobank και μένει να δούμε τις λεπτομέρειες των αποφάσεων που θα λάβουν, αλλά και το πότε θα αποφασίσουν να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Ξεκάθαρα, πάντως, κοινός στόχος όλων των τραπεζών είναι να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, να μειώσουν την εξάρτηση από τον ELA και να δώσουν θετικό μήνυμα στους επενδυτές.

Η επιτυχής επάνοδος του Δημοσίου στις αγορές δημιουργεί προσδοκίες και οι τράπεζες μοιάζουν πανέτοιμες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 09:26 - 10 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.